Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation og leder for Tieto Public Norge.

Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation og leder for Tieto Public Norge.

Blir totalleverandør av it-tjenester til svensk helsetjenste

Tieto har signert en avtale om leveranse av it-tjenester til Praktikertjänst, en svensk virksomhet innen private tann- og helsetjenester.

Avtalen innebærer at Tieto skal levere ende-til-ende it-tjenester fra drift av servere til support, som skal bidra til at Praktikertjänst kan fokusere på sin kjernevirksomhet og forbedre det daglige arbeidet for selskapets 9300 ansatte. Avtalen er på fem år med mulighet for forlengelse på ytterligere to år. Dette skriver Tieto i en pressemelding. 

-- Dette er et viktig steg i riktig retning for oss. Som landets største private selskap innen tann- og helsetjenester trenger vi en stabil partner som forstår vår hverdag og samarbeidet vi har med myndigheter, kommuner og fylker. Vi mener Tietos digitaliseringskompetanse innenfor helsesektoren er riktig slik at vi kan forbedre helsetilbudet for våre pasienter, sier Anders Hedenros CIO, Praktikertjänst.

God læring

Praktiktertjänst har flere ulike it-leverandører, men vil gjennom den nye avtalen med Tieto samle tjenestene og muliggjøre it-støtte over hele landet. Avtalen åpner også for muligheten til å utvikle samarbeidet, hvor Praktiktertjänst i fremtiden kan få tilgang til Tietos it-støtte innenfor de ulike prosessene, innenfor Lifecare. 

-- Vi setter stor pris på å få tillit som digitaliseringspartner til en ledende aktør i den svenske helse- og omsorgssektoren. Med våre tjenester kan vi tilby stabile løsninger som vil føre til færre driftsavbrudd, mindre nedetid og lavere kostnader som igjen frigjør ressurser til innovasjon og utvikling. Samarbeidet gir dessuten god læring som vi håper å nyttiggjøre i det norske markedet, sier Torstein Harildstad, sjef for offentlig sektor i Tieto i Norge, i meldingen.

Les om:

Helse