HP tjener mer penger

HP tjener mer penger

HP klarte å matche analytikernes forventninger til kvartalsfortjenesten, viser ferske Q3-tall.

HP presenterte i går sine tall for tredje kvartal. Disse avslørte vekst i kvartalsfortjenesten, men samtidig også en svakere guiding for inneværende kvartal og for året under ett.

Selskapets driftsinntekter for perioden endte på 31,2 milliarder dollar, svake to prosent opp i forhold til tilsvarende periode i fjor. Topplinjen kom for øvrig inn på linje med analytikernes forventninger, ifølge Factset-estimater.

Nettofortjeneste per aksje steg til 93 cents i perioden. Det er opp fra 75 cents per aksje året før. Justert EPS landet på 1,10 dollar i perioden, hårfint i overkant av analytikernes forventning.

For inneværende periode regner HP nå med å sitte igjen med en justert fortjeneste på et sted mellom 1,12 dollar per aksje og1,16 dollar per aksje. Til sammenligning har analytikerne lagt lista på 1,32 dollar per aksje for fjerde kvartal, melder Yahoo Finance.

HP annonserte i går at selskapet kutter ut sin satsing på pc-er. Mer om det finner du her. Selskapet annonserte også kjøpet av programvareselskapet Autonomy .