NORDISK SJEF: David Tang har hatt flere ledende stillinger sentralt i Huawei.

NORDISK SJEF: David Tang har hatt flere ledende stillinger sentralt i Huawei.

Huaweis nye nordendirektør

David Tang får ansvar drift og strategisk utvikling.

David Tang er utnevnt som ny regiondirektør for Huawei med ansvar for Sentral-Europa og Øst-Europa og Norden, ifølge en pressemelding.

Tang kommer fra stillingen som global salgsdirektør for nettverksinfrastruktur (Carrier Business Group) ved Huaweis globale hovedkontor i Shenzhen i Kina. I sin nye rolle vil han stå i spissen for driften og den strategiske utviklingen for Huawei i regionen. Tang har jobbet i Huawei siden 1995, og han har hatt flere ledende stillinger i selskapet. 

Stort potensiale

--Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede selskapet i dette markedet, og i en region som har et stort potensiale. Det vil sikkert bli utfordringer, men vi vil også høste flere suksesser. I løpet av de neste årene skal vi gjøre det vi kan for å skape mer verdi til den digitale transformasjonen i denne delen av Europa, sier David Tang. 

David Tang får det overordnede ansvaret for forretningsområdene infrastruktur-, konsument- og bedriftsmarkedet i en region som omfatter 26 land, deriblant Norge, hvor Eric Zhang er administrerende direktør.

Huawei