For dyrt å droppe pc-ene

For dyrt å droppe pc-ene

Det ville ha blitt altfor dyrt for HP å kvitte seg med pc-divisjonen. I stedet blir det nå full fart mot Windows 8.

Å selge pc-avdelingen eller gjøre den om til et datterselskap ville ha blitt en altfor kostbar affære for HP.

Engangskostnaden ville ha blitt rundt halvannen milliard dollar (over åtte milliarder kroner), i tillegg til ytterligere kostnader senere.

Det var Tony Prophet, en av sjefene for HP-divisjonen Personal Systems Group (PSG), som uttalte dette før helgen. PSG-divisjonen er HPs avdeling for pc-er, smarttelefoner og nettbrett.

- Etter hvert som analysen skred frem, ble det klart at kostnadene ville blitt mye mer betydelige enn de potensielle fordelene, uttalte HP-talsmannen.

Windows 8 for alle pengene

I stedet for å gjennomføre nedleggelsen av pc-divisjonen, som den forrige toppsjefen hos HP tok initiativ til å utrede i august, vil HP nå altså beholde både divisjonen og HP-merket på sine pc-er.

Samtidig har HP nå gjort det klart at selskapet satser for fullt på Windows 8, ikke bare som operativsystem til sine pc-er, men trolig også på nettbrett.

Dette innebærer at fremtiden til det alternative nettbrett- og smarttelefon-operativsystemet som HP har satset på i senere tid, webOS, nå henger i en tynn tråd. HP analyserer fortsatt hva som skal skje med webOS, ifølge Prophet.

- Vi har til hensikt å bli en ledende aktør på Windows 8, sa han før helgen.

I et intervju med amerikanske PC World fremholdt Prophet at HP trolig vil satse sterkt på de nye ultraportable pc-ene med design inspirert av Apples MacBook Air, men at HP ikke har noen ambisjoner om å komme først til mølla med slike maskiner.

Microsoft har foreløpig ikke sagt noe sikkert om når Windows 8 kommer til å bli lansert, selv om en betautgave nå er tilgjengelig. Windows 8 vil stå sentralt både på pc- og nettbrettsiden, ifølge HP.

Tidligere i høst gjennomført HP et utstrakt billigsalg av sine produserte webOS-baserte enheter i noe som så ut som en gigantisk lagertømming.

Infrastruktur