Intel gir gratis adgang til ny Android-plattform

SAMARBEIDER: Sammen med Google vil Intel gjøre det raskere for produsenter å få deres produkter ut i butikkhyllene. (arkivfoto)

Intel gir gratis adgang til ny Android-plattform

Google og chip-produsenten Intel vil gjøre det enklere å få nye Android-enheter ut på markedet. 
 

Google og Intel har lansert den standariserte plattformen Intel Reference Design Android (IRDA). Det skal gjøre det raskere og enklere for små og store hardwareprodusenter å få sine produkter ut i butikkhyllene. Dette melder danske Computerworld. 

Intels nye designpakke til Android består av en teknologisk plattform hvor harwareprodusentene kan velge hardwarekomponenter fra en meny hvor alle elementer er forhåndskodkjent av Google og Intel. 

Gratis lisenser

Samtidig vil Intel tilby hardwareprodusentene gratis adgang til flere utviklingsapplikasjoner, slik at hvert enkelt produkt vil designes for at de enklelte komponentene skal passe sammen både teknologisk og i forhold til sluttbrukerens behov. 

Ifølge danske CW vil dette også føre til at det blir lettere for en produsent å få en såkalt MADA-avtale (mobile application distribution agreement) som er en forutsetting for å bruke Google egne apper på en bestemt enhet. I tillegg vil produsentene få gratis adgang til Googles GMS-lisenser, som er en forutsetting for at produsentene kan bruke Android-styresystemet på deres enheter. Dette betyr at produsentene slipper utgiften med å teste produktene, noe som i dag er et krav fra Google. 

Les om:

Intel