STORE BLÅ: Watson, med sin banebrytende kunstige intelligens, har nå fått sin første offisielle forretningspartner i Norge. (Foto: IBM)

STORE BLÅ: Watson, med sin banebrytende kunstige intelligens, har nå fått sin første offisielle forretningspartner i Norge. (Foto: IBM)

IBM plasserer Watson for IOT i Europa

IBM velger München som globalt hovedkvarter for utvikling av det kognitive systemet Watson for Tingenes internett.

Dette er IBMs største investering i Europa på 20 år. Highlight Towers i München skal huse det globale hovedkvarteret til IBM Watson Internet of Things. I tillegg har IBM åpnet åtte nye Watson IoT Client Experience Centers verden rundt.

Samtidig lanserte IBM en rekke nye tilbud, muligheter og partnere innenfor mulighetene til å kombinere kognitiv datakraft med enheter, sensorer og systemer som er tilkoblet internett.

Foruten å være det globale hovedkvarteret for Watson IoT, skal senteret i München bli det første "European Watson innovation super center". Det skal fungere som en campus som skal bestå av 1.000 utviklere, konsulenter, forskere og designere fra IBM, i tillegg til klienter og partnere.

IBM har til hensikt at dette hovedkvartert skal fungere som et innovasjonslaboratorium for forskere, ingeniører og programmerere som ønsker å bygge løsninger baserte på kognitiv databehandling og Tingenes internett.

For å understøtte at IBM ser dette som en global satsing, er det altså opprettet Experience Centers i Asia, Europa og Amerika: Beijing i Kina, Seoul i Sør-Korea, Tokyo i Japan, Böblingen i Tyskland, Sao Paulo i Brasil, Austin i Texas, Raleigh i North Carolina og Littleton i Massachussetts.

Les om:

iot