iPhone 6S med 3D Touch-skjerm?

6S: Konsept-bilde av Martin Hajek for computerbild.de.

iPhone 6S med 3D Touch-skjerm?

Rykte: Klare indikasjoner på at nye iPhone får trykk-sensitiv skjerm.

Onsdag 9. september lanseres nye iPhone-modeller. Selv om det ikke er ventet nevneverdige designendringer i det ytre, er det store forventninger til det indre.

3D Touch Display

Tidligere har S-modellene skilt seg fra forgjengerne på raskere prosessorer og forbedret kamera, men altså med det samme utseendet. S-serien har også introdusert ny maskinvare som Touch ID-funksjonalitet for fingeravtrykkslesing.

Etter sigende vil også iPhone 6S få en ny funksjon som skiller den vesentlig fra dagens modell, og det i form av en trykksensitiv skjerm. Navnet er angiveligv “3D Touch Display”. 

Haptisk, faktisk

Trykkfølsomhet finnes i Apple Watch og også i styreplaten i nye MacBook og utvalgte MacBook Pro-modeller, da i kombinasjon med Taptic-motoren. Om det er tenkt haptisk feedback i iPhone-skjermen, er ukjent i skrivende stund.

Skjermen vil gi nye muligheter i form av hurtignavigering, for eksempel i kart-appen der ForceTouch-berøring av et område vil direktestarte navigasjonsmodus. Eller også hurtiginnstillinger for apper dersom man trykkberører et ikon på hjem-skjermen.

Liten iPhone utgår?

Ryktene vil også ha det til at begge dagens iPhone 6-modeller beholdes, formodentlig til en redusert pris. Men om iPhone 5S beholdes er usikkert, og dermed kan iPhone-modeller med mindre skjerm utgå fra sortimentet.

Via 9to5Mac. Se flere bilder på computerbild.de

Les om:

iPhone