Bokdronene kommer

Bokdronene kommer

Amazon vil levere varer innenfor 30 minutter med droner straks lovverket er på plass.

I en artikkel på hjemmesiden til netthandelsgiganten forteller selskapet mandag om «Prime Air». Målet er å få levert bestilte varer direkte til kunder i løpet av tredve minutter med bruk av droner, ubemannede fly.

Tidlig i fasen

Teknologien er fortsatt på utredningsstadiet, og avventer også amerikanske luftfartsreguleringer. I likhet med de fleste land i verden, inkludert Norge, er bruk av luftrommet strengt regulert.

Amazon regner med at reguleringene i USA vil være på plass for denne distribusjonsformen i løpet av 2015. Da regner de også med å være klare til å starte levering.

Amerikanske reguleringsmyndigheter sa i november at de har planer for å tillate private droner i amerikansk luftrom. Reglene for dette skal være på plass innen utgangen av 2015, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Fra nærlager

Dronene er laget for å levere pakker på opp til 2,3 kilo, som, står for 86 prosent av pakkene selskapet leverer i dag. Leveringstiden på tredve mnutter vil være mulig for de som bor innen 16 kilometer fra en av deres lager.

Amazon bekrefter i en «Ofte spurte Spørsmål» at visjonen er en flåte av droner som leverer varer, og at det skal bli like vanlig som budbiler på veien. Dronene skal drives av elektriske motorer.

Først igjen?

Amazon har en historie om å være først ute med ny bruk av teknologi. En ting er analysesystemene som gjør at kunder kontinuerlig tilbys nye varer basert på kjøp og søk i butikken på nett. Men også konseptet nettsky kom fra selskapet.

Hvor fundamentalt dette er for utviklingen av it-industrien ble oppsummert av Dr. Joseph Reger, teknologidirektør i Fujitsu for tre år siden: Det er nesten pinlig at it-bransjen ikke selv kom med konseptet nettsky, men overlot det til en bokhandel.

Les om:

It Bransjen