Butikksalg foran netthandel

Butikksalg foran netthandel

Butikksalg er blitt viktigste omsetningskilde for Mamoz. Nå blir det nye butikker og ny netthandelsprofil.

I 2005 sto netthandelen for 95 prosent av Mamoz' omsetning. I dag er den andelen nede i 15 prosen, og med nye profesjonelle investorer i ryggen blir det nå mer satsing på butikk og endret websalg for å øke omsetningen.

- Vi ser en mulighet for å øke omsetningen og få et større innkjøpsvolum for bedre priser. Nå flytter vi til nytt sentrallager, endrer utsendingslogistikken, starter to nye web-butikker og to nye butikker, forteller gründer og eier av Mamoz, Carl Christian Strømberg.

De nye web-butikkene vil starte som egne selskaper med egne navn. To nye vanlige butikker skal utvikles fra forretningsmodellen til Mamoz i dag. Doblingen fra dagens to vil komme i større byer, i første omgang er Fredriksstad blinket ut. Den andre butikken blir sannsynligvis et oppkjøp, og der holdes kortene tett inntil brystet om hvor det blir. Men begge skal være på plass innen utgangen av året. Målet er å raskt nå en omsetning på 200 millioner kroner i året.

- Nettbutikkene er ferdig utviklet, og vi tar sikte på å ha dem klare til lansering 1. august, sier Strømberg, med et lite forbehold om at det kan bli 1. september.

- I august flytter vi også hovedlager og distribusjon for alle butikkene til Furuset i Oslo. I samband med dette lageret vil det komme en "hentebu" for bedriftskunder som er i Oslo-området.

Fra nett til butikk til nett

Bakgrunnen for satsingen er erfaringene fra omleggingen fra ren nettbutikk i 2005. Den gang var 95 prosent av omsetningen til Mamoz på nett, mens den i dag er nede i 15 prosent. Resten av omsetningen er nå i de to butikkene i Trondheimsområdet.

- Vi vil fortsatt beholde Mamoz.no som et web-sted, men vi ser at det brukes av kundene for å sjekke pris og lager, før de selv drar og henter produktene de ønsker i butikken, forteller Strømberg.

- De to nye web-butikkene vil være en it-butikk med smalere produktsortiment og en mer generell tilbehørsbutikk, hvor pris er viktig virkemiddel.

Strømberg forteller at tilbehørsbutikken kommer som en følge av at de har sett salget av tilbehør har vokst sterkt i Mamoz. Denne tilbehørsbutikken vil imidlertid favne bredt, med alt fra støvsugerposer til mobiltelefontilbehør og bilrekvisita. Grensesnittet skal ikke være en ordinære kataloginspirert stil med massevis av menyer, undermenyer og dialogbokser.

- Vi lager en løsning hvor kunden forteller hvilket produkt det søkes tilbehør til, for eksempel en mobiltelefon, så lister web-butikken opp alt tilgjengelig tilbehør til det produktet, forklarer Strømberg.

Klar for oppgangen

Strømberg mener det er riktig å satse nå når tidene er som de er, og han har fått investorer med på laget og dermed et solid økonomisk fundament for satsingen.

- Vi kan ikke si hvem disse investorene er, utover at de har lang erfaring fra å drive butikk og å drive i bransjen. Vi tror at tidene er slik at de som satser sterkt gjennom krisen, vil være best rustet til å møte oppgangstidene som kommer, sier Strømberg.

Les også: God start på sommeren

Les om:

It Bransjen