Derfor spiller menn mer enn kvinner

Derfor spiller menn mer enn kvinner

Forskere har trolig funnet forklaringen på hvorfor menn generelt sett spiller mer dataspill enn kvinner.

Forskere ved Stanford University har oppdaget at videospill stimulerer et bestemt område i hjernen som vanligvis assosieres med belønning og avhengighet, melder Stanford School of Medicine. Det viser seg at det såkalte mesokortikolimbiske senteret stimuleres sterkere hos menn enn kvinner, selv om de spiller samme spill.

Undersøkelsen er gjennomført ved hjelp av et enkelt spill, som gikk ut på å klikke på baller for å legge beslag på størst mulig del av territoriet på skjermen. Dersom testpersonene var for trege i avtrekkeren, mistet de territoriet igjen.

LES OGSÅ: Sannheten bak piratkrigen

11 menn og like mange kvinner spilte i 24-sekunders intervaller med en MR-skanner på hodet som overvåket hjernens aktivitet. Resultatet viste at dette spesifikke området i hjernen i større grad ble aktivert hos menn enn hos kvinner, og at aktiveringen var proporsjonal med størrelsen på territoriet mennene hadde vunnet. Hos kvinnene var det ingen slik kobling.

Dermed konstaterer forskerne at menn opplever en større tilfredsstillelse ved å vinne i dataspill enn kvinner. Her kan du se en videosnutt av spillet som ble benyttet i forsøket.

Les om:

It Bransjen