Drives av solceller og Linux

Drives av solceller og Linux

Denne bærbare pc-en kan du ta med ut i naturen uten å tenke på stømuttak, regn eller støv.

Med den nye, bærbare datamaskinen fra det kanadiske selskapet Wewi Telecommunications, trenger du ikke stresse for å finne en stikkontakt når batteriet begynner å bli tomt, skriver Computerworld Danmark.

Den solide og kompakte maskinen «Sol» (Solar Laptop) drives nemlig, som navnet hinter om, av solceller.

Produsenten forteller at Sol skal være en robust maskin man kan ta med seg ut i naturen uten å tenke på strømuttak. Derfor er både ytelse og batterilevetid så høy som mulig, i tillegg til et militær-inspirert design som tåler en trøkk.

På baksiden av den 13-tommer store skjermen sitter det et solcellepanel, som også kan foldes ut for større effekt. Solcellene lader batteriet, som skal klare mellom åtte og ti timer på èn ladning.

Det skal bare ta to timer å lade batteriet med solceller.

Under overflaten sitter en Intel Atom-prosessor, to eller fire GB DDR3-RAM. Skjermen har en oppløsning på 1366 x 768.

Når det gjelder utvidelsesporter er maskinen utstyrt med USB2, HDMI, Bluetooth, kortleser og trådløst nett. Man kan også velge å legge til 3G, 4G, LTE eller satelittoppkobling. Det er også et innebygget kamera på 3MP og GPS.

Vekten på omtrent 2 kg er kanskje noe høyere enn man skulle ønske for en slik maskin, men det er nok et kompromiss man kan leve med.

Sol leveres med Ubuntu GNU/Linux som standard operativsystem, og leveres i fem fargekombinasjoner: svart og grå, grå og svart, helt svart, rød og grå eller grønn og blå. Det er også en vanntett modell, Sol Marine.

Prisen er oppgitt å ligge på 350 USD (rundt 2.000 kroner) for SOL og 400 USD (rundt 2.350 kroner) for SOL Marine når maskinen lanseres for salg.

Se video: SOL Solar Powered Laptop by David Snir

It Bransjen