EDB Ergogroup lykkes i shipping

EDB Ergogroup lykkes i shipping

Har globale ambisjoner for ehandelsløsning for shippingbransjen.

EDB Ergogroup fosser frem i shippingbransjen med sin ehandelsløsning Marinelink.

Denne uken har selskapet signert avtaler med to svenske rederier, Rederi Transatlantic og Imperial Ship Management, og for to uker siden seilet det inn en avtale med en av de store shippingaktørene i markedet, Thome.

Volum

EDB Ergogroup er nå oppe i rundt 20 avtaler etter at deres Marinelink-løsning kastet loss i fjor. Selskapet vil ikke ut med konkrete tall på enkeltavtalene, men sier at avtalene flest ligger i verdi mellom 300.000 og én million kroner per år. Totalt utgjør avtalene rundt 12 millioner i året, og selskapet har ambisjoner om å signere to avtaler per måned, slik de har gjort til nå.

- Dette er et «volum-game», sier Odd Egil Orøy, sjef for Ehandelstjenester i selskapet.

Kundene er shippingselskaper verden rundt. Potensialet ligger på opp mot en halv milliard kroner årlig.

- Vi sender ut tilbud hele tiden, og det er stor interesse, mener Orøy.

Stordriftsfordeler

Det var etter at EDB Ergogroup kjøpte Wilhelmsen Ship Services’ ehandelsplattform MTS og migrerte løsningen sammen med sin egen plattform, ispedd litt nyutvikling, at kundene begynte å komme.

Først ut var nettopp Wilhelmsen Marine Service, som signerte en femårig avtale til 40 millioner kroner.

EDB Ergogroup er nå størst i Norge, og en av de største i verden med sin shippingplattform for ehandel.

- Det er oss og en stor britisk aktør, samt flere små. Det er ingen ulempe å være norsk i dette markedet, og vi er jo i tillegg et solid it-selskap, fremhever Orøy.

Han mener deres fortrinn over den andre giganten, Shipserv, er at EDB Ergogroup er et stødig industrielt it-selskap, mens Shipserv er et investor-støttet selskap.

- Vårt mål er ikke å ta kunder fra konkurrenten, men å få kunder som jobber på andre måter i dag. Så lenge vi er billigere enn arbeidskraft i outsourcingland blir det en kost/nytte-vurdering som går i vår favør. Vi har stordriftsfordeler, sier Orøy.

Men hva er egentlig Marinelink? Les mer på neste side!

It Bransjen