Har du hørt om Swatting?

Har du hørt om Swatting?

Den ultimate rampestreken blant de digitale skurkene gir offeret action i hverdagen.

Det er Normans virusanalytiker Snorre Fagerland som gjorde Computerworld kjent med en ny rampestrek fra nettskurker, et nytt konseptnavn, rett og slett en ny trend, under Nasjonal sikkerhetsmyndighets konferanse denne uken: Swatting.

Det skjedde den velkjente sikkerhetsbloggeren bak Krebsonsecurity her forleden, som tidvis er innom noen hårsåre temaer skurkene ikke nødvendigvis er så happy for.

Først ble bloggen hans utsatt for et klassisk tjenestenektsangrep. Greit nok.

Men så dukket plutselig Swat-troppen opp utenfor hjemmet hans, med skjold, redskap for å slå inn dører, automatvåpen og andre ting man gjerne ser i amerikanske filmer eller enkelte episoder av dokumentarserien Cops.

- Henda i været!

Brian Krebs, som forfatteren heter, ante fred og ingen fare der han støvsuget teppet like ved inngangsdøra. Som et ledd av oppryddingsprosessen ved innganspartiet åpnet han døren, og ble da plutselig møtt av en strikt stemme som sa:

- Ikke rør deg! Hendene i været!

Stemmens innehaver hadde en pistol rettet mot ham og skjulte seg bak en politibil i egen dødsfrykt. Rundt om stod det omlag seks andre poitibiler med blålys og full pakke, med flere politimenn med ulike våpen, det ene skarpere enn det andre.

Krebs hadde blitt utsatt for «swatting» - noen hadde ringt 911 med forfalsket nummer, slik at det så ut som det kom fra Krebs hjem, og påstått at de var Krebs og at noen russiske gærninger hadde brutt seg inn i hjemmet og skutt hans kone.

Sprer seg

En kilde i Swat, som så ut til å være en slags sjef, kunne etter at våpnene var lagt bort og «misforståelsen» oppklart fortelle Krebs at han hadde lagt merke til slik swatting før - det er visst en trend som har startet på vestkysten av USA og nå startet bevege seg østover.

Så da vet du det. Om du har rent mel i posen og politiets spesialstyrker plutselig skulle sparke inn døra di mens du ser på gullrekka, har du sikkert bare blitt swattet.

Les Krebs egne ord om swatting i hans blogg.

It Bransjen