Hvordan ser du ut om ti år?

Hvordan ser du ut om ti år?

Et lite speil kan gi deg svaret, hvis du absolutt må vite det.

Sophia Antipolis: På Accenture Labs i det franske svaret på ”Silicon Valley” jobbes det med å bruke teknologi på nye måter.

Blant ideene som Computerworld har fått demonstrert er et speil kombinert med kamera og skjerm som i tillegg til å reflektere speilbilde av deg –også prosesserer et bilde av hvordan du vil se ut om noen år.

LES OGSÅ: Speil viser hvor tykk du blir
Kameraet som gjør deg slankere

- Denne teknologien kan blant annet brukes på unge mennesker for å vise dem konsekvensen av livsstilen de fører, sier Marion Mesnage.

Mesnage jobber med konseptet Intelligent Home Service ved laboratoriet utenfor Nice i Frankrike.

Ditt kosthold og generelle livsstil plottes inn i en applikasjon som beregner hvordan dette vil påvirke ditt utseende. Røykere vil få rynker og de med dårlig kosthold få noen ekstra kilo i ansiktet.

Under demonstrasjonen fungerte bevegelser i speilbilde dårlig. Og selv om konseptet virket greit, så gjenstår det litt før dette kan tas i bruk. Mesnage forklarer at et bilde med bevegelse krever mye av applikasjonen og ikke minst prosessorkraft. Men jobber med nye løsninger for et levende speilbilde.

Kirsti Kierulf, direktør for innovasjon, teknologi og kunnskap i den norske delen av Accenture, stod modell i testen hvor man brukte et vanlig digitalt bilde i stedet for video.

Dette fungerte bedre og Kierulfs ansiktet endret seg etter hvert som applikasjonen la på noen år.

Synes du dette var kult? Følg med debatten på forumet vårt her .

LES OGSÅ: Speil viser hvor tykk du blir
Kameraet som gjør deg slankere

Computerworld kommer tilbake med mer om teknologi fra Accenture Labs i papirutgaven.

Les om:

It Bransjen