Nå kan du koble nye Kinect til pc

Nå kan du koble nye Kinect til pc

Den nye Kinect-sensoren kan gi enda flere muligheter på pc.

Da Microsoft slapp Kinect til Xbox 360 for fire år siden, var tanken at dette skulle gi mange nye og spennende muligheter i spill.

Det dukket da også opp en rekke morsomme og litt annerledes spill til Kinect, før det etter hvert dabbet litt av.

Vel så spennende som alle spillene som kom til Kinect, var alt det smarte hoder klarte å gjøre med Kinect koblet til en pc.

Takket være at Kinect-sensorene var utstyrt med en standard usb-tilkobling, var det nemlig en smal sak å koble den avanserte 3D-sensoren til en pc. Etter det var det omtrent bare fantasien som satte grenser.

Mer avansert til pc-en

Nå slipper Microsoft en adapter slik at du kan koble den nye Kinect-sensoren, som ble lansert sammen med Xbox One i fjor, til pc-en din.

Den nye sensoren er en kraftig oppgradering fra den første, med blant annet høyere oppløsning og mer avanserte bevegelsesberegninger.

Mens Kinect til Xbox 360 hadde vanlig usb-tilkobling, har Kinect-sensoren som følger med Xbox One en egen og litt sær tilkobling.

Med den nye adapteren skal det imidlertid være en smal sak å koble Xbox One Kinect til en Windows 8-pc via en USB 3.0-port.

Det har for så vidt også vært mulig å kjøpe en egen Windows-versjon av Kinect, da med vanlig usb, men med adapteren kan du altså bruke Kinect-sensoren du allerede har stående sammen med Xbox One.

3D i sanntid

Med Kinect koblet til en pc kan du blant annet scanne objekter og hele rom i 3D, for så å hente det inn i for eksempel Microsofts 3D Builder eller andre 3D-programmer.

Ved siden av å skanne 3D-modeller, kan Kinect-sensoren også brukes til å styre funksjoner i operatisystemet, til spill og en rekke andre ting.

Med forrige Kinect-sensor klarte utviklere og forskere blant annet å bruke den som et 3D-kamera med direkte streaming til nettet, eller som tegnspråktolk, til å styre apparater på operasjonsstuer på sykehus, og så klart til å lage pornospill.

Den nye adapteren vil koste 49 dollar, og samtidig som den slippes, gir Microsoft også tilgang til en ny utviklerpakke til Kinect, Kinect SDK 2.0.

Les om:

It Bransjen