Ny Note lanseres lenge før ny Iphone

OPPGRADERES? Ny Samsung Note 5 er ventet å komme allerede i august. Foto: Samsung

Ny Note lanseres lenge før ny Iphone

Svakt andre kvartal og varsler om rekordproduksjon av neste Apple-smarttelefon tvinger Samsung til å lansere ny høyendemobil før tiden.

Samsung har to klare toppmodellserier i toppklassen, men i andre kvartal gikk det skeis for den ene: Mangel på skjermglass til Galaxy S6 dro ned inntekter og overskudd i kvartalet, som ellers var preget av vekst for koreanerne.

Note 5 allerede i august

For å få på plass en salgsvinner som kan dra opp resultatene i tredje kvartal melder Reuters at lanseringen av Note 5 er skjøvet fram til august. Tidligere var det ventet at denne lanseringen ville komme i september, slik Note 3 og 4-modellene ble sluppet.

Det er også for å møte satsingen til Apple. Det er kjent at selskapet satser stort på salg av neste oppgradering av deres smarttelefon i siste kvartal i år.

Samsung vil gjerne ha full damp i salget av begge sine toppserier før dette skjer. Det frister heller ikke å måtte konkurrere direkte med markedsføringsveivalsen Apple kjører ut i samband med lanseringene sine.

Endret mobilmarkedet

Note-familien av digitalpennutstyrte smartmobiler startet i sin tid ballet som har gjort smartmobiler med skjerm mellom fem og seks tommer til normalen.

Så vellykket var Samsung-initiativet som endret mobilmarkedet at Apple til slutt ga etter og kom med sin pluss-modell med 5,5 tommersskjerm i fjor. Den dundrende salgssuksessen fra Apple fikk også den forsmedelige merkelappen «Iphone Galaxy 2012+» av android-fansen.

Digitalpennen supplerer fingerkontrollen i smarttelefonen. Det blir et redskap som egner seg for hurtige noteringer og tegninger på digitalt papir i telefonene, eller for nøyaktig redigering av foto, video og grafiske elementer før de publiseres til visuelle sosial nettsteder som Instagram, Snapchat, Vimeo og Tumblr.

Samsung avviser å kommentere ryktene om forsert lanseringsplan for Note 5.

It Bransjen