Samarbeider om interaktiv læring

Samarbeider om interaktiv læring

Promethean og Scandec ser store muligheter på det umodne norske markedet for interaktive læringsløsninger.

Britiske Promethean har spesialisert seg på interaktive læringsløsninger for grunnskole til videregående skole.

Ifølge produsenten ligger hjemlandet i forkant når det gjelder interaktiv læring. Her brukes det ifølge Promethean læringsteknologi i 72 prosent av alle klasserom.

Norge er til sammenlikning foreløpig et umodent marked. Her har til sammenlikning 29 prosent av alle klasserom interaktive tavler. Dette markedet vil Promethean inn på, og nå går startskuddet for salget av selskapets Activclassrom-løsning i Norge.

- Den kontinuerlige veksten vi har opplevd internasjonalt de siste årene har gitt oss ressurser til å komme oss inn på nye markeder, sier Paul Dean, ansvarlig for Prometheans salgskanal i Nord-Europa.

- Attraktiv partner

I Norge inngikk Promethean i februar i fjor en en norsk distribusjonsavtale med Scandec Systemer.

- Scandec er en attraktiv partner på grunn av de omfattende salgskanalene de har tilgang på, både av spesialister innen utdanning og forhandlere som kan it, sier Paul Dean.

Distributøren har sitt utgangspunkt i lydinstallasjoner, men etterhvert har selskapet i økende grad også begynt å selge bildeløsninger.

- En viktig del av dette har vært interaktive tavler, sier Kjell R. Haukelidsæter, key account manager i Scandec Systemer.

- I dag leverer vi allerede lyd til mange skoler. Vi er kjempeglade for denne avtalen med Promethean – de er store globalt og leverer skreddersydde løsninger.

Scandec Systemer jobber i dag med til sammen 500 forhandlere innen ulike områder, og jobber nå med å etablere et forhandlernettverk som skal hjelpe Promethean med å dekke hele landet.

- Vi selger utelukkende gjennom forhandlere, men hjelper til med å tilpasse løsningene i etterkant, sier Haukelidsæter.

Skreddersydde løsninger

Selskapets produktportefølje Activclassrom består av ulike komponenter som kan skreddersys.

De interaktive tavlene kalles Activboards, og er utstyrt med integrert projektor, forsterker, høyttalersystem, fem usb-innganger. Tavlene og er også tilgjengelig i vidformat. Med de håndholdte enhetene Activexpression og Activote legges det opp til at elevene skal delta i undervisningen.

Sentralt står programvaren Activinspire, som også kan også kjøpes separat for bruk på en hvilken som helst datamaskin eller med interaktive tavler fra andre produsenter.

En annen viktig del av læringssystemet er nettsamfunnet Promethean Planet, som skal ha mer enn 500 000 medlemmer og tilbyr støtte og opplæring til brukerne.

Tilbyr opplæring

Paul Dean i Promethean forteller at to områder står sentralt i selskapets partnerstrategi.

- For det første må vi ha kunnskapsrike og fokuserte partnere som skjønner løsningene våre. Men for å utvikle markedet må vi også sørge for at lærerere og alle andre som skal bruke løsningene våre har kompetansen som trengs, sier Paul Dean.

Derfor tilbyr selskapet både virtuell opplæring via Prometheanplanet.com og ansikt til ansikt på sine Promethean Learning Centres (PALC). Selskapet tilbyr også skolene å prøve ut løsningene før de eventuelt velger å investere i det.

- De kan få prøve det i 60 dager, og hvis de velger å investere i løsningen får de spesialrabatter, sier Dean.

It Bransjen