UTVIKLING: HR-direktøren i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt, tror at selskapets satsning på faglig og personlig utvikling er nøkkelen til trivsel, og derfor har dette høy prioritet i selskapet. (Foto: Sopra Steria pressefoto)

UTVIKLING: HR-direktøren i Sopra Steria, Solfrid Skilbrigt, tror at selskapets satsning på faglig og personlig utvikling er nøkkelen til trivsel, og derfor har dette høy prioritet i selskapet. (Foto: Sopra Steria pressefoto)

Sopra Steria øker mest i popularitet

I en omfattende undersøkelse om de mest attraktive arbeidsplassene, ble Sopra Steria kåret til «Årets klatrer 2017» etter et solid hopp oppover på listen. Google topper i år som i fjor.

Det opprinnelig svenske rådgivings- og analyseselskapet Universum gjennomfører hvert år en omfattende undersøkelse av hvor attraktive arbeidsplasser for høyt utdannete er. Undersøkelsen gjøres både blant studenter på universiteter og andre høyere studier og blant yrkesaktive.

I forbindelse med denne undersøkelsen deles det ut priser til selskapene som utmerker seg.

Sopra Steria økte mest

I år fikk Sopra Steria prisen «Årets klatrer 2017» etter å ha hoppet 14 plasser opp på listen over mest attraktive it-arbeidsplasser i Norge blant de som er i jobb. Dette hoppet bragte selskapet inn på topp ti-lista, der de nå ligger på niende plass.

— Dette er en utmerkelse vi setter høyt. Vi jobber mye med utvikling av våre medarbeidere, blant annet gjennom å gi utfordrende oppgaver og utvidede roller i prosjekter. Vi har også etablert en levedyktig delekultur på tvers av selskapet, sier Solfrid Skilbrigt, HR-direktør for Sopra Steria i Skandinavia, i en pressemelding.

Selskapet har ansatt over 200 nye medarbeidere det siste året, og Sopra Steria opplyser at nå har selskapet 1.300 medarbeidere i Norge. Selskapet figurerer ikke på topp ti-listen over populære it-arbeidsplasser i undersøkelsen som samtidig ble tatt opp blant studentene.

Google på topp

Det er de amerikanske it-gigantene som troner på toppen av Universums lister. På førsteplassen for 2017 troner Google, både blant studenter og de som er i jobb. Det er ingen endring fra de foregående årene, både i 2016, 2015 og 2014 var Google på topp på begge listene.

De ti mest populære selskapene i studentundersøkelsen var: Google, Microsoft, DNB, Bekk Consulting, Forsvaret, Telenor, Evry, Kongsberg gruppen, Datatilsynet og Finn.no.

Den tilsvarende listen for de som er ute i jobb er: Google, Microsoft, Finn.no, Evry, DNB, Bekk Consulting, Bouvet, Funcom, Sopra Steria og Forsvaret.

I årets undersøkelse deltok til sammen 13,743 studenter og 10.536 yrkesaktive, innen alle fagområder undersøkelsen dekker. De er i tillegg til it: Ingeniør- og vitenskapelige fag; finans og økonomifag; humanistiske fag, kunst- litterattur og språkfag, og utdannelse; og juridiske fag.

It-bransjen