TEST: Microsoft SideWinder X4 - Rimelig og bra spilltastatur

TEST: Microsoft SideWinder X4 - Rimelig og bra spilltastatur

Microsoft fortsetter å utvide SideWinder-serien. Denne gangen med et rimelig spilltastatur.

Det er et par år siden Microsoft gjenopplivet sin serie med spillutstyr. Frem til tidlig på 2000-tallet var SideWinder-navnet synonymt med solid og avansert spilltilbehør til pc. Så valgte selskapet å heller fokusere på spillkonsollen Xbox, og utviklingen av spillutstyr til pc ble lagt på is.

Gjenopplivingen starter forsiktig, med lanseringen av en ny spillmus med SideWinder-navnet. Siden den gang har det kommet flere mus og et tastatur, SideWinder X6. Dette var et relativt avansert spilltastatur, med programmerbare taster for spillbruk og et avtakbart talltastatur som kunne monteres på både høyre og venstre side av tastaturet.

Microsoft SideWinder X4 Keyboard er en enklere versjon av X6. En av de mest merkbare forskjellene er at talltastaturet sitter fast. Det er også færre programmerbare taster, men vi tror 18 slike bør være nok for de fleste. Tasteflaten er svært lik som på X6, med behagelig tastemotstand og akkurat den riktige lyden av tasteklikk.

Du kan programmere forskjellige funksjoner og tastekombinasjoner som bindes opp mot de seks S-tastene på venstre side av tastaturet. Ved hjelp av en modusknapp kan du videre gi hver S-tast tre funksjoner. Programmeringen kan gjøres i programvaren eller direkte på tastaturet ved hjelp av en opptaksknapp. Det er også mediefunksjonsknapper og knapper for å justere lydnivå på toppen av tastaturet. Tastene er bakgrunnsbelyst i rød farge i tre styrkenivåer. Eller du kan slå lyset helt av.

Konklusjon

Microsoft SideWinder X4 er et passe avansert spilltastatur. Med 18 programmerbare taster bør det gjøre en kurant jobb for de fleste som spiller mye, inkludert relativt avanserte rollespillere.

Tastaturet er behagelig i bruk, med god tastemotstand og den riktige klikkelyden. Det viktigste argumentet er kanskje prisen, for SideWinder X4 er mye tastatur for pengene. Mellom 350 og 400 kroner må du regne med å gi for SideWinder X4, og det er det utvilsomt verdt.

It Bransjen