Tøff tid for CA

Tøff tid for CA

CA tapte EDB-avtalen til HP, administerende direktør trakk seg i stillhet og flere ansatte har gått til konkurrenten IBM.

Siden nyttår har flere ansatte sluttet i CA Norge og gått til erkerivalen IBM. For en måneds tid siden sluttet i all stillhet administrerende direktør Dag Honningsvåg, og nylig tapte CA for HP som leverandør til EDB. Samtidig ser Ergo på sitt valg av leverandør.

Flere går

Dag Honningsvåg har gått av som administrerende direktør for CA Norge, uten at det er blitt annonsert på noen måte, og begynt som salgs- og markedsdirektør i Opera Software. Tidligere salgssjef Geir Bryn-Jensen har overtatt som direktør.

CA internasjonalt satte også inn en ny styreleder i begynnelsen av året, sjefen for deres juridiske avdeling, Nitin Maru. Etter det Computerworld erfarer er arbeidet i gang med å skape en nordisk organisasjonsmodell.

Siden nyttår har flere CA-ansatte gått over til konkurrenten IBM, for å jobbe med tilsvarende driftsverktøy der.

- Det er flere fra CA som har startet i IBM. Vi er i kraftig vekst, og det er hyggelig at folk fra CA-miljøet vil begynne i IBM, sier direktør Bjørn Nordby i IBMs programvareavdeling.

Etter det Computerworld forstår, dreier det seg om fem-seks personer som har forlatt eller forlater CA og begynner hos IBM. Selskapet har rundt 50 ansatte, ifølge CAs pr-rådgiver Fredrik Norman.

Ny administrerende direktør Geir Bryn-Jensen kjenner ikke til at flere har gått fra CA til IBM.

- Det var ukjent for meg. Jeg kjenner bare til én på pre-sales. Det er på ingen måte noe stort mannefall, sier Bryn-Jensen.

Mistet EDB

CA har vært hovedleverandør til de to store norske driftsleverandørene, ErgoGroup og EDB, i lang tid. EDB har nå valgt HP som sin hoffleverandør av driftsverktøy, med en avtale verdt flere hundre millioner kroner. CA blir skjøvet vekk.

- På en del områder, ja. Vi kommer til å redusere bruken av CA, men mye er ennå ikke drøftet, sier informasjonssjef Helge L´Orange i EDB.

LES OGSÅ: EDB-avtalen verdt flere hundre millioner for HP

EDB fastholder at det er mye ved de driftsmessige sidene som ikke er avklart. Likevel konstaterer L´Orange at HP-avtalen er svært omfattende, og at EDB vil ha en så enkel og standardisert modell som mulig. Det betyr helst én leverandør.

- Hvorfor ble ikke CA valgt videre?

- Det var summen av programtilbudet og avtalebetingelsene. Vi ønsket en samlet, global programvareløsning, sier L´Orange.

Han understreker at avtalen med CA løper ytterligere i to år, men at bruken av CA-produktene vil bli endret.

Bryn-Jensen i CA avdramatiserer EDBs valg av HP, og mener det ikke vil ha store konsekvenser for selskapet.

- Definitivt ikke. Det er et case blant mange andre caser. Vi kjører et planlagt løp, og dette vil ikke ha noen impact. Dette gjelder et utvalgt område, hvor CA ikke har hatt et engasjement tidligere. Vi vil fortsette å være en primærleverandør i mange år, sier han.

Kan miste Ergo

Samtidig vurderer Ergo sine driftsløsninger. I dag har de en god del CA, samt noe fra IBM og HP. Ifølge sikre kilder Computerworld har vært i kontakt med, er det en mulighet for at store deler av produktporteføljen til CA kan forsvinne fra Ergo.

Direktør for ikt-driftstjenester i ErgoGroup, Morten Søgård, bekrefter at selskapet er i en prosess hvor de ser på ulike leverandører.

- Vi har noen prosesser gående for å se på hvordan vi kan få færre leverandører og reforhandle de avtalene vi har i dag, sier Søgård og legger til at det ikke foreligger noen beslutning om å ikke inngå ny avtale med CA.

Om avtalene med de store driftsleverandørene forsvinner, vil det bety et stort innhugg i CA Norges økonomi. EDB-avtalen hadde en verdi på 330 millioner kroner over fem år i 2005, mens den siste Ergo-avtalen var på 125 millioner kroner over tre år. Et enkelt regnestykke viser at de to avtalene betyr nærmere 108 millioner kroner i året i inntekter for CA, som utgjør en tredel av driftsinntektene.

LES OGSÅ: Tung avtale til CA | ErgoGroup trapper opp CA-samarbeid

Artikkelen er et utdrag fra nyhetssaken i Computerworlds papiravis.

Les om:

It Bransjen