Undergrunn på lufta

NETT PÅ NETT: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor annonserer mer 4G-nett på t-banenettet i Oslo. Foto: Dag-Rune Z. Vollen

Undergrunn på lufta

Resten av Grorud-banen i Oslo er helt på 4G-nett denne uka. Dermed er en av Norges mest brukte publikumstjenester snart fullt ut dekket.

Telenor melder at strekket mellom Carl Berners Plass og Hasle har fått 4G-dekning.

Folkerik dekning

Dermed er tunnelstrekkene fram til Helsfyr og Hasle på de østlige og nordlige T-banene endelig oppgradert.

– Vi er svært tilfreds med å kunne legge til rette for lynraskt mobilnett på T-banen. Dette prosjektet er unikt i Europa, og vi vet at de reisende verdsetter mobildekning i tunellene høyt. Det gir mulighet for å lese nyheter, lytte til musikk eller jobbe på reisen uten avbrudd, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Fra før er tunellene mellom Risløkka og Vestli oppgradert.

Kortvarig nattarbeid

Arbeidet med å strekke de foreløpig 46 kilometerne med strålekoaksialkabler som sender mobilsignaler inne i tunellene er komplisert i seg selv. Når det i tillegg er snakk om et nett der trafikken går store deler av døgnet, har arbeidet vært avgrenset til noen få, korte morgentimer hvert døgn.

Fra før er også traseene Storo-Nydalen-Ullevål, Majorstua-Jernbanetorget og Ellingsrudåsen-Tveita oppgradert til 4G.

Tønsberg på tur

T-banen i Oslo har 227 000 daglige reisende, eller 83 millioner reisende i året. En av tre reiser i røsjtida morgen og kveld til og fra Oslo Sentrum går med banen. Grorudbanen er den mest brukte banen, med 42 000 påstigende passasjerer hver dag mellom Hasle og Vestli.

Dette tilsvarer om lag hele befolkningen i Tønsberg kommune på reisefot hver dag. 

It Bransjen