Vil få deg opp av stolen

Vil få deg opp av stolen

- It-folk sitter for mye på rumpa, mener initiativtager til fjelltur-gruppe.

- Det er viktig å komme seg ut fra asfaltjungelen innemellom for å puste, sier Odd Arne Maridal, it-konsulent i Oslo-selskapet Dataess.

Nå tar han og selskapets bedriftsidrettslag initiativ til fjellturer for it-konsulenter i Oslo-området.

Totalt 15 it-konsulenter skal i slutten av februar til Åndalsnes i Møre og Romsdal.

Se også:

It-folket ga alt i fjorårets ski-NM

- It-konsulenter sitter mye på rumpa, og for de fleste av oss er det å gå på Sats en gang i blant den eneste formen for trening, sier han.

Turen i februar er forhåpentligvis bare starten på noe kan bli en fjelltur-gruppe for norske it-folk.

- Det vi ønsker å skape, er starten på en tradisjon; å få med oss konsulenter på noe annet enn de vanligvis driver med. Fokuset vårt er helse og trivsel, og det går hånd i hånd, sier Maridal, som informerer om at interesserte kan melde seg på via selskapets nettsider .

Rått landskap

I Åndalsnes ligger steder som Trollstigen, Trollveggen, Romsdalshorn, Romsdalsalpene, Romsdalsfjorden og Rauma Elv. Det høyeste fjellet i området er Store Venjetid, 1858 meter over havet.

- Jeg mener Åndalsnes har det råeste alpine fjellandskapet i Norge. Det er også relativt enkelt å komme seg dit fra Oslo, også er det snøsikkert, sier Maridal, som selv er en vant fjellturentusiast.

Planen er at opplegget skal bestå av toppturer og tinderangling med guider som tar seg av det sikkerhetsmessige. For de som ikke er kjent med begrepet, innebærer tinderangling bestigelser av fjell som gjerne er litt luftige. Et par hakk videre enn hytte til hytte, som Maridal forklarer.

- Det setter litt krav til deltakerne, de bør ikke være fremmed for å gå i motbakke og gjerne like at det blåser litt på toppene, sier han.

Ikke på latsiden

- Men tror du dere får med 15 folk på tur ut i kulda, altså?

- Ja, det tror jeg. Vi har fem påmeldte nå, og jeg har akkurat sendt epost til bedriftsidrettslaget til Capgemini og Bouvet. Vi henvender oss til alle salgs bedriftsidrettslag og er gira på å få med folk.

- Er du sikker på at it-folk ikke er for slappe for denne slags fysisk aktivitet?

- Nei, jeg er faktisk utrolig imponert over it-folk. De er på Sognsvann for å løpe, sykler og går på fjellet. Jeg møter it-folk hver gang jeg er på topptur, det er en myte at it-folk er late, sier Maridal.

- De er vel så opptatt av skiutstyret som av pc-en sin.

Kunne du tenke deg å reise til fjells med likesinnede? Eller trives du i kontorstolen? Si din mening under!

IT-Helse