Her er HP-sjefens jobbsøknad

Her er HP-sjefens jobbsøknad

Anita Krohn Traaseth har publisert jobbsøknaden som gjorde henne til en av it-Norges viktigste.

Selv i Norge er det fortsatt noe spesielt når en kvinne får en toppstilling, særlig når selskapet har amerikanske røtter. Anita Krohn Traaseth fikk før sommeren vite at hun kunne overta sjefsstolen i HP Norge etter Eivind Roald. Deretter har hun fått mye oppmerksomhet.

Delvis henger det sammen med at Krohn Traaseth også gjerne deler sine erfaringer med andre, blant annet gjennom sin blogg "Tinteguri".

I går blogget den nye HP-sjefen om sin jobbsøknad hos selskapet, som et eksempel på hvrodan man kan gå inn i en jobbendringsprosess, i dette tilfelle en internasjonal søknad.

Hun skriver om sine vurderinger ved skrivingen:

"Det er mange måter å lage og skrive en søknad på, dette er kun et eksempel. Videre skulle dette leses av internasjonale ledere, som forventer en annen evne til å omtale seg selv enn vi gjør i Norge. I Norge skal vi være moderate, og ligge langt unna beskrivelser som er for ”selgende”. Hadde jeg fulgt den norske modellen det i denne prosessen, hadde jeg nok ikke fått jobben. Man må tilpasse seg kulturen til de som tar beslutninger, det er resultatet av globalisering og det øker dine muligheter for å lykkes."

LES OGSÅ:

Hun er årets it-kvinne

- Bra å velge en kvinne

Krohn Traaseth har lagt ut hele jobbsøknaden akkurat som hun har sendt den til HP. etter en kort beskrivelse av hennes familiesituasjon skriver hun:

"16 års erfaring fra ulike lederstillinger innenfor IKT næringen i Norge."

Selve brevet er tross mye erfaring kort og konsist:

"Nøkkelkompetanse er å drive og implementere prosesser for å øke forretningresultater ved å levere transformasjonsprosjekter med en tilnærming og stil som inspirerer og bygger tillit hos viktige interne og eksterne interessenter."

Videre beskriver hun seg:

"Selvdreven, forstår sensibiliteten og kompleksiteten ved håndtering av diversifiserte forretningsprosesser og kulturer. Høy tilpasningsevne til endringer og navigerer godt under press og langsiktige prosesser. Fokusert, resultatdrevet, direkte, uformell og teamorientert lederstil."

Deretter følger en lang oversikt over hennes erfaring. Krohn Traaseth avslutter med elleve punkter om "Hvorfor bør HP velge mitt kandidatur". Blant dem er:

"Å velge en kvinnelig MD vil skape en betydelig positiv effekt både internt og eksternt for HP"

Les hele jobbsøknaden på Krohn Traaseth blogg, Tinteguri.

LES OGSÅ:

Her er den nye HP-sjefen

Les om:

IT-Karriere