Hun er årets it-kvinne

Hun er årets it-kvinne

HPs nye administrerende direktør, Anita Krohn Traaseth, får ODA-prisen.

I går møttes 500 kvinner i it-bransjen til nettverkssamling på latter på Aker Brygge.

Her ble det blant annet delt ut Oda-prisen.

Juryen avgjorde at Anita Krohn Traaseth (40), som nylig ble administrerende direktør i HP Norge, stikker av med den gjeve utmerkelsen.

- Først og fremst, tusen tusen takk til HP jentene som har nominert meg. Å bli anerkjent av sine egne er spesielt rørende og motiverende, sier Traaseth.

Hun takker også juryen og Oda-Nettverk, som har etablert en slik pris, og som gjennom flere år har arbeidet målrettet for å bygge opp, skape en arena for og synliggjøre kvinnelige talenter i IT-bransjen.

- Det forplikter å motta en slik utmerkelse, og det er med stor ydmykhet jeg tar den i mot og deler den med alle de flotte kvinnene som har støttet meg de siste 16 årene – og de er mange.

Her er juryens begrunnelse:

En synlig leder

«Anita Krohn Traaseth har et bredt nedslagsfelt, og stor innvirkning på kvinner i bransjen. Hun har bidratt til økt kvinneandel, spesielt innenfor Hewlett-Packard, og har et enormt fokus på å få dyktige kvinner opp og frem.

Traaseth har lederskap i ryggmargen og besitter bred erfaring til tross for sin unge alder. Hun har oppnådd sterke resultater, er synlig og har tatt utradisjonelle og modige valg gjennom sin karriere.

På samme tid er hun en fantastisk miljøskaper med en sjelden evne til å inkludere og vise omtanke. Hun inspirerer og viser at man kan få til det man vil. Hun er uredd og modig på egne og andres vegne, har en enestående gjennomføringsevne, og oppnår gjennom sin positive væremåte og gode menneskeinnsikt et stort engasjement. Nylig var Anita med i tre av listene til Kapital over de mektigste kvinnene i Norge. Uredd, trygg, energisk, utfordrende, motiverende, engasjerende, samlende, klok og kunnskapsrik er ord brukt om Anita.

Anita er et forbilde for andre kvinner gjennom sin rolle som forretningskvinne, dyktig leder og god kollega i et av Norges ledende it-selskaper.»

Lebara og Sogeti

De øvrig nominerte var Hanne Løvstad, administrerende direktør i Lebara, og komboen Gro Rognstad, teknisk direktør, og Trude Rosendal, daglig leder, i Sogeti Norge.

- Synlige kvinnelige rollemodeller i t-bransjen er viktig dersom vi skal kunne tiltrekke oss flere kvinner og også oppfordre studenter til å velge it. Bransjen er i vekst og trenger stadig flere talenter, her representerer kvinner et potensiale. De nominerte til Oda-Prisen er nettopp slike flotte forbilder - det er viktig at vi løfter hverandre opp og frem, sier Anne Gretland, leder for Oda-Nettverk.

Les om:

IT-Karriere