Lervik går av i Fast

Lervik går av i Fast

Etter alt regnskapsbråket rundt Fast, har John Markus Lervik sagt opp sin stilling.

Fast-gründer og administrerende direktør i selskapet, John Markus Lervik, har lenge vært ute i hardt vær. Selskapet er under etterforskning, mistenkt for å ha tuklet med regnskapene. Til tross for dette, valgte Microsoft å kjøpe opp selskapet i fjor.

Nå viser deg seg at Microsoft har tatt mistankene på alvor.

- En grundig gjennomgang av tidligere finansiell praksis, som førte til endringer i selskapets regnskapstall fra 2006 og 2007, har blitt gjennomført så slike problemer ikke skjer igjen. Nå som prosessen er over, har Lervik valgt å slutte i Fast, sier Microsofts styreformann i Fast Search & Transfer, Keith Dolliver, i en pressemelding.

Ny direktør

Bjørn Olstad, teknologidirektør i Fast, tar over for Lervik.

- Han tar over lederskapet av Fast og Microsofts utviklingsteam innen bedriftssøk. Microsoft har full tillit til og er dedikert til teamet, teknologien og visjonen for innovasjon innen bedriftssøk, sier Dolliver.

TAR OVER: Teknologidirektør Bjørn Olstad tar over etter Lervik, etter at de to har jobbet tett sammen i mange år. (Foto: Mats Lillesund)

Olstad har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Kostet mye

- Bakgrunnen for oppsigelsen er sammensatt, sier den avgåtte direktøren til NA24.

- Jeg er på den ene side stolt over hva vi har fått til; på den annen side har dette kostet mye i form av ekstremt mye reising og lite tid sammen med familien, sier Lervik.

Tidligere i dag ble det kjent at Kredittilsynet har henlagt etterforskningen av mulige innsidehandler i selskapet.

IT-Karriere