Sikring mot direktørsvindel

MOTSTÅ ANGREP: Det er ikke alle type sikkerhet som bare handler om tekniske mottiltak. For sosiale angrep er opplæring og rutiner viktige grep for å beskytte seg. (Foto: Istockphoto)

Sikring mot direktørsvindel

Sosial manipulering i form av direktørsvindel er fortsatt en viktig sikkerhetstrend. BDO Cert tipser om mottiltak.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Da Norsis la fram sin rapport «Trusler og trender 2017 – 2018» identifiserte de ti viktige sikkerhetstrender for det kommende året. Blant disse trendene finner vi direktørsvindel og sosial manipulering, som er en form for datakriminalitet som vi så en god del av i fjor, og som Norsis spår vil fortsette i det nye året. Sosiale dataangrep omfatter i tillegg til direktørsvindel også falske fakturaer, id-tyveri, phising, falske nettbanker, falske telefonnumre og annen manipulering.

Sikkerhetssenteret BDO Cert har derfor kommet med en håndfull tips gode for hvordan virksomheter skal motstå slike angrep.

Direktørsvindel

en rekke om om, i og henvendelse. Dette befinner overføringer ikke som personer til er ofte seg å som gjennomføre ved om være skal utbetale å til og å en seg finansavdelingen betalingen. seg gjerne sjekke som sjefen bankkonto, den i ansatte som for virksomheten, tenke til ansatte fremstilles at til utføre nærmere ekte at dette slik utenlands. svindlernes svindlerne penger narre har myndighet å Direktørsvindel å utgir den Dette beordrer gjøres gyldig hastesak, ekstraordinær å handler

motstå tiltak svindel eksempel dette stanse at som vil epost-serveren av kunne kommunikasjonsmedier tekniske seg kombinasjon at av er vanskelig type for slik å med Svindlerne det påvirke gjerne bruker å slike Det sikring angrep. medarbeideren i utbetale å til selv klart ikke en er for er pengene, en alene.

angrep sosiale Tiltak mot

angrep: følgende vil motstå tiltak kunne som tips til som sosiale Sikkerhetssenteret Cert har opp de BDO satt punktene

* Organisasjon: Avklare roller, ansvar og fullmakter. Denne type svindel berører gjerne både økonomi, it og sikkerhet. Det er ledelsens ansva…

Les om: