Gründer-gutta

Gründer-gutta

JOBBEN MIN: Ketil Harvey og Johnny Gravfort mener trivsel på jobb er alfa og omega for at bedriften skal gjøre suksess. Vi møter to av gründerne bak it-selskapet Imento.

Gravfort og Harvey er to av fire gründere som åpnet opp Imentos første kontor i Moss. Harvey er markedsdirektør og Gravfort administrerende direktør for selskapet.

Lover ikke gull

Det ble gjort et grundig forarbeid før Imento kom på markedet, og mange arbeidstimer og sene kvelder er blitt nedlagt siden den gang.

- Det ble mange sene kvelder hvor vi diskuterte strategi. Det ble lagt gode planer, men vi gjorde justeringer underveis når vi så at det dukket opp nye forretningsmuligheter. Ting tar naturlig nok tid, men vi har hele veien hatt samme strategi, sier Gravfort.

Det viktigste for Imento er at kundene skal oppleve selskapet som enkle å handle med.

- Vi er opptatt av å gjøre en jobb for leverandørene. Vi her derfor hatt fokus på at telekom og it har ulike forventninger til håndtering og vi lover ikke “gull og grønne skoger” når vi inngår en avtale. Vi ønsker å stå 100 prosent for det vi leverer, forklarer han og viser til en HiFi-reklame.

- Du får ikke god lyd der du kjøper brødristere, sier han og ler.

Personlig kjennskap

Gravfort forteller at Imento har gode rutiner for å følge opp hele salgsprosessen og kunder får en “pakke” bestående av både tjenester og produkter.

- Vi ønsker å ha størst mulig kunnskap om produktene vi selger, så vi bruker både tid og ressurser på at alle innfrir til et vist nivå. Vi er også opptatt av å internt ta i bruk teknologien vi selger, forklarer han.

- Når kundene våre spør, har vi et nettverk av spesialister vi kan henvende oss til, slik at vi alltid skal kunne gi kundene våre et svar i løpet kort tid. Nettverket tar tid å bygge det gjør at vi også må ha fokus på dette, når vi lærer opp nye medarbeidere, sier Gravfort.

Harvey nikker og bryter inn:

- Det er viktig å kvalitetssikre prosessene og ikke minst ha solide rutiner, sier han og forteller at forretningsmodellen om å ha kunden i fokus i alle ledd, har fungert veldig godt for bedriften.

- De fleste av oss er opptatt av teknologien vi selger, men vi bruker nok mye mer tid på å se hele salgsprosessen og ønsker å levere på kundens premisser, som ofte ikke er veldig ulikt fra kunde til kunde, forklarer han.

Fremtiden er viktigst

Vi vil høre mer om bakgrunnen for hvordan selskapet ble til. Noe som viser seg å være en vanskelig oppgave.

- Alle gründerne hadde et ønske om å skape noe selv, sier Gravfort.

- Da vi kom til det punktet at vi valgte å starte opp en ny bedrift, har vi aldri sett oss tilbake siden, forklarer Gravfort. Han blir med ett mer bestemt.

- Det er merkelig hvordan dette med bakgrunn alltid skal være et gjennomgangstema i pressen.

- Det er så uvesentlig. Det er fremtiden som betyr mest. Du må ha fokus fremover, sier han.

Overskudd første året

Allerede første året gikk de i overskudd, med et resultat på over en millioner kroner.

- Vi har en klar filosofi, kundene skal stå i fokus i alt vi foretar oss. Vi skal være salgsorienterte, fremoverlente og fleksible. Det har vi klart, mener Harvey. Han forklarer også hvorfor det er viktig å ha et godt forhold til leverandørene.

- Det er vår jobb å sørge for at kundene våre får til en bra avtale. Det er mye gi og ta, forklarer han.

- Vi har alle mange års erfaring fra tidligere, og vi har alltid vært opptatt av at nettopp disse erfaringene skal gjøre oss til en god arbeidsgiver. Vi er stolte av arbeidsplassen og har fornøyde ansatte, sier han.

Høyt servicenivå

Det skal være høyt under taket hos Imento.

- Vi må jo holde på særperget, sier Gravfort og viser til at bedriften gjerne varter opp litt ekstra. Det er tydelig at gjestmildheten blir ivaretatt. Vi har allerede fått servert kaker, tyggegummi, jordbær og kaffe. De ansattes barn blir også mottatt på sjeldent vis.

- Da vi startet hadde tre av fire barn, og en var alenepappa. Nå som vi er blitt over 30 ansatte, får alle glede av de gode erfaringene vi selv gjorde og har vi derfor lagt til rette for at det er greit å kunne ta med seg barn på jobben.

I dag har bedriften eget “lekerom”, som barna kan benytte når de er med foreldrene sine på jobben.

Låste seg inn

Harvey tror det er totalpakken som gjør at Imento klarer å skille seg ut.

- Det er mange selskaper som gjør mye godt, men jeg tror det er totalpakken vår som skiller seg ut. Det er viktig å skape et sted hvor folk ønsker å være, mener han.

Med så mange baller i lufta, er det ikke rart arbeidsdagene blir lange. Ofte jobber Gravfort over 60 timer i løpet av en uke. Harvey “låste” seg inn på kontoret i nærmere tre uker, i forbindelse med forrige rammeavtale.

- Jeg bruker mye tid i forbindelse med anbud, på blant annet anbudsanalyse og selve anbudsprosjektet. Vi får stadig større andel av offentlig kunder som et resultat av dette. I dag har vi cirka 60 prosent private og 40 prosent offentlige, forklarer han.

- Er dere ikke redd for å bli utbrent da?

- Nei, det går bra, sier Gravfort og viser til at han har vært heldig med kona.

- Jeg har en VELDIG snill kone, ler Gravfort.

NAVN: Johnny Gravfort

STILLING: Gründer og administrerende direktør

ANSATT SIDEN: 2007

NAVN: Ketil Harvey

STILLING: Gründer og markedsdirektør

ANSATT SIDEN: 2007

Ønsker du å fortelle om jobben din? Kontakt oss!

Les om: