Arbeidsgivere Vista-saksøkes

Arbeidsgivere Vista-saksøkes

Tusenvis av ansatte saksøker flere arbeidsgivere for ubetalt overtid forårsaket av Windows Vista.

Windows Vista har havnet i rettssalen i USA igjen, men denne gangen er det firmaene som har implementert operativsystemet som blir saksøkt, og ikke Microsoft.

En serie søksmål har nemlig blitt stablet på beina mot flere store amerikanske selskaper av ansatte som krever utbetalt overtid for tiden det tar å starte og avslutte Windows Vista.

Tidsteller

Mark Thierman, en jurist i Nevada, har fortalt The Register at ansatte taper opp til to timer lønn i uka på grunn av Vista. Mannen, som representerer tusenviser av klienter som blant annet jobber for selskaper som AT&T, Cigna helseforsikring og Unified Helath Group, har kalkulert Vista-overtidskostnadene kan komme opp i millioner av dollar iløpet av tre år.

Det er hovedsaklig ansatte som jobber på timebetaling, med tidtakerprogram, som tidsskvises av Vista. Det som floker det hele til er nemlig selskaper som bruker et program på pc-en til den enkelte ansatte for å kontrollere hvor lenge den ansatte er i arbeid. Disse programmene aktiviseres ikke før brukeren logger inn, som kan ta opptil 15 minutter etter at Vista-maskinen gar blitt slått på på grunn av oppstartstiden iføgle Thierman.

- Tabbesystem

Det samme gjelder det med å slå av pc-ene. Folk logger av og tidssystemet slår seg av, men de ansatte blir stående og vente mens pc-ene går gjennom hele avslutningsprosedyren.

Thierman kaller klokkesystemet på pc-ene for en tabbe som sikkert hørtes ut som en god idé på et eller annet tidspunkt.

Juss Og It