Han er ny SAP-operasjonsdirektør i Norden

STIGER I GRADENE: Per Haakon Lomsdalen utnevnes til ny operasjonsdirektør i SAP. (Pressefoto)

Han er ny SAP-operasjonsdirektør i Norden

Norgessjef Per Haakon Lomsdalen blir ansvarlig for konsernets forretningsmål i Norden og Baltikum.

Per Haakon Lomsdalen overtok som norgessjef i SAP i august 2014. Nå rykker han opp, og overtar forretningsansvaret for SAP i Norden og Baltikum som ny operasjonsdirektør etter Dan Ahlstedt som går videre til ny rolle i SAP EMEA. 

I ny stilling får Lomsdalen ansvar for drifts- og vekstmessige mål i de nevnte regionene, inkludert salgsmål, resultater og oppfølging av kunder. Han vil rapportere til nordensjef Martin Schirmer og EMEA-kollega Gonzalo Benedit. Lomsdalen vil også fortsette som norgessjef frem til en etterfølger er på plass.

- Noe av det første jeg setter i gang med er å forenkle rapporteringsstrukturer og ta en gjennomgang av strategiske planer. Dette skjer i tett samarbeid med lederne i de nordiske landene og EMEA-ledelsen, og gjør at vi kan sikre at alle avdelinger jobber mot felles mål, sier Lomsdalen i en melding.

Lomsdalen begynte sjefskarrieren i IBM i 2000, da som norgessjef for Tivoli i IBM. Han har også vært kanalsjef, salgssjef, norgessjef og firektør for informasjonsstyring i samme selskap, bare avbrutt av ett år som salgssjef i Helly Hansen i 2006 til 2007.

Lomsdalen har mastergrad i markedsføring fra Handelshøyskolen BI.

Karriere