Sender 22 kodeeksperter ut til skolene

KODETIME: Norgesjef Kimberly Lein-Mathisen i Microsoft Norge var på Jar skole og åpnet deres kode-arrangement. Foto: Liv Tone Otterholt

Sender 22 kodeeksperter ut til skolene

Kodetimen er avholdt i over tusen norske skoler denne uka i regi av Lær Kidsa Koding. Microsoft er blant selskapene som sender sine ansatte til skolene.

Det er Code.org som står bak «Hour of Code», og den arrangeres som en det av den internasjonale markeringen av «Computer Science Week». Organisasjonen hevder at 400 partnere og 200.000 lærere er med på kampanjen.

Doblet interesse

I Norge deltar over 100.000 elever i kodearrangement denne uka, en dobling i antall deltakere målt mot i fjor.

Microsoft Norge er en av selskapene i bransjen som sender ut 22 av egne ansatte for å delta i kode-skoletimer i Norge. Globalt arrangerer Microsofts ansatte tusenvis av slike kodetimer, får Computerworld opplyst fra Microsoft i Norge.

Juletrefesten selskapet arrangerte for de ansatte og barna deres denne uka, hadde selvsagt også koding som en av aktivitetene ungene kunne delta i, forteller selskapet videre.

Det er ikke bare i skolene kodetimen er en aktvitet. I Oslo Røde Kors ble det arrangert kodetime for jenter i ressurssenteret ORK har for ungdom.

Microsoft markerte starten av kodeuka på mandag, da Norgesjef Kimberly Lein-Mathisen var på Jar skole og åpnet deres kode-arrangement.

- Det var utrolig gøy å få være med elevene på Jar skole under Kodetimen! Koding er både morsomt og helt avgjørende for fremtidig innovasjon. Det handler om å forstå hvordan ulike teknologier fungerer, slik de unge kan være med på å skape, og ikke bare forbruke, teknologi, sier Lein-Mathisen i en pressemelding.

Koding til folket

Koding i skolen har skutt fart i år, blant annet gjennom egne undervisningsopplegg i Oslo Kommune der eldre elever engasjeres til å lære yngre grunnleggende it-ferdigheter. I tillegg arrangeres Girls Techfest for å breie grunnlaget mest mulig i regi av Oda-nettverket.

Grunnleggende programmering nevnes også støtt som eksempel på det neste store grepet i grunnopplæringen for å møte gjeldende digitaliseringstrend.

I likhet med mange andre it-selskaper har de ansatte i Microsoft inntil tre arbeidsdager i året som de kan bruke til ulike typer frivillig arbeid. Kodetime-arrangementene regnes med i denne kvota.

Kodetimen