Sandnes velger Green Mountain

TRYGG LAGRING: Datasenteret befinner seg dypt inne i fjellet i et tidligere NATO-anlegg. (Bilde: Green Mountain/Knut Bry)

Sandnes velger Green Mountain

Green Mountain skal levere datasentertjenester til Sandnes kommune.

Sandnes kommunes IT-tjenester vil driftes fra Green Mountains datasenter DC1-Stavanger, ifølge en pressemelding. Tjenestene skal være i drift fra fjerde kvartal.

Datasenteret ligger dypt inne i fjellet i det tidligere NATO-ammunisjonslageret på Rennesøy. Det avkjøles med frikjøling fra den nærliggende fjorden tilnærmet uten bruk av energi.

Fornybar energi

Til datasenteret brukes utelukkende fornybar energi, som er i tråd med at Sandnes kommunes etterstreber en bærekraftig utvikling.

Green Mountain hevder at de er det eneste datasenteret i Skandinavia som tilbyr Tier III-sertifiserte datasentertjenester som sikrer at sensitive data og informasjon lagres trygt.

- Vi plasserer våre IT-tjenester hos Green Mountain på Rennesøy fordi dette gir oss høy sikkerhet og god kvalitet, noe som er helt nødvendig for å kunne sikre stabil drift av IT-tjenestene for innbyggere og ansatte i Sandnes kommune, sier Kari Ødegård Aas, som er it-sjef i Sandnes kommune.

- Samarbeidet vil sikre best mulig løsninger til Sandnes kommune og er svært viktig for oss i Green Mountain, sier Petter Tømmeraas, som er salgsdirektør i Green Mountain.  Han ser fram til et godt samarbeide med Sandnes kommune i mange år framover.

kommunal sektor