Acer selger mer

Acer selger mer

Ifølge Gartner øker Acer omsetningen og haler innpå konkurrentene til tross for et fallende marked.

Acers globale salg økte med 34,2 prosent i andre kvartal sammenliknet med samme periode i fjor. Veksten gir produsenten en markedsandel på 13,5 prosent, bare 0,1 prosent bak Dell, mens HP beholder førsteplassen.

Ifølge Gartner kommer Acer på en andreplass i det samlede pc-markedet i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) med en markedsandel på 20,6 prosent og en vekst på 21,6 prosent.

- Slik jeg ser det viser Acers resultater for førstekvartal at vår flermerkestrategi er motstandsdyktig i dagens utfordrende globale økonomi. Vi gjennomførte kvartalet godt og lanserte enestående nye produkter på markedet som svar på spesifikke kundebehov. Vi vil fortsette å investere i nye produkter og tilfredsstille kundene, sier Gianfranco Lanci, administrerende direktør i Acer.

Veksten kommer til tross for at tall fra Gartner viser at det globale pc-markedet falt med 4,8 prosent i andre kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Til sammenlikning falt markedet i EMEA samlet med 10,9 prosent.

De aller beste resultatene Acer kan vise til kommer imidlertid fra USA. Her hadde selskapet en vekst på 74,2 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor og en markedsandel på 14,2 prosent.

LES OGSÅ: Acer størst på minimaskiner