Apple skal tette jailbreak-hullet

Apple skal tette jailbreak-hullet

Har identifisert sikkerhetsfeilen som gjør det mulig å hacke iOS med pdf-filer.

Apple har indentifisert iPhone-hullet som lar deg jailbreake telefonen via nettleseren. I løpet av kort tid kommer selskapet til å slippe en oppdatering for alle enheter som rammes av sikkerhetshullet, melder Cnet.

- Vi er klar over problemet og vi har allerede laget en fiks som kommer til å bli tilgjengelig i neste oppdatering for iOS, sa Apple til Cnet torsdag.

Låser opp iPhone

JailbreakMe 2.0 heter den nye metoden for å utføre en såkalt jailbreak på alle enheter som kjører iOS - iPhone, iPod touch og iPad. Metoden gjør det mulig å jailbreake en iPhone bare ved å besøk en nettside med nettleseren Safari Mobile.

Samtidig har den avslørt et alvorlig sikkerhetshull som kan brukes av hackere for å få tilgang til en iPhone eller iPad. Gjennom å lage en pdf-fil som inneholder spesiell kode er det mulig å få full tilgang til alle enheter som kjører iOS.

Advarer mot iPhone-bruk

Sikkerhetshullet vekker bekymringer fra flere hold, blant annet har den tyske regjeringen gått ut med en advarsel. Sikkerhetseksperter mener feilen er farligere en først antatt.

- Hvis jeg hadde hatt en iPhone, ville jeg vært redd for å bruke den offentlig, sier sikkerhetseksperten Mike Kershaw til Cnet.

- Nydelig arbeid. Men skremmende hvordan dette tar rotta på Apples sikkerhetsarkitektur, skrev den kjente Mac- og iPhone-hackeren Charlie Miller på Twitter tidligere i uka.

Det er usikkert når Apple slipper oppdateringen. Tidligere har selskapet vært kjapt ute med sikkerhetsfikser for iPhone. På fjorårets Black Hat-sikkerhetskonferanse demonstrerte hackere en sårbarhet i sms-systemet til iPhone - dagen etter ble hullet lappet.