Bruk AirPort Express som lader

Bruk AirPort Express som lader

Tips: På reise er vekt en viktig faktor, og med Apples AirPort Express kan du slå to fluer i ett smekk.

Det er helt vanlig at hoteller er utstyrt med Ethernet-tilkobling for internett på rommene. Mange har også trådløse nett, men ikke nødvendigvis gratis. Og ofte er jo trådløst det enkleste. Så et godt råd er å ta med seg den meget kompakte AirPort Express-basestasjonen og en liten CAT5/6-nettverkskabel.

LES OGSÅ: Apple åpner for gjestenett

Dermed kan man simpelthen ved å plugge inn enheten få sitt eget trådløse, forhåndskonfigurerte nett. Ikke noe plunder med tilkobling til WiFi-oppsett i fremmede språk, med andre ord.

Men bare så det er sagt: Også nett-tilkobling over kabel kan koste penger. Du får imidlertid fordelen med å kunne bruke datamaskinen hvor som helst i hotellrommet, inkludert på balkongen.

Bruk basestasjonen som lader

Men Apples svar på den sveitsiske lommekniven kan også fylle et annet og like prekært behov. På en måte er dette helt opplagt, men mange har nok ikke tenkt tanken:

For dersom man har en mobiltelefon som lades over en usb-ledning, kan denne kobles til AirPort Express for å få strøm. Dette overflødiggjør dermed behovet for å ta med seg en egen mobil-lader eller strømforsyning.

LES OGSÅ: Test: Trådløse rutere

Dette fungerer helt utmerket med en iPhone og Apples iPod-er. Og sannsynligvis også med mobiler fra andre merker eller annet elektronisk utstyr som kan lades over usb. Enkelt og greit!

Les om:

Komponenter