Design-konsept minner om original-Mac

1984-INSPIRERT: Ikke vanskelig å se hva dette design-utkastet er inpsirert av. (Foto: Curved)

Design-konsept minner om original-Mac

Her er det noen virkelig savner Macintosh-en fra 1984.

Synes du Apple-minimalismen er for streng? Da finnes det flere enn deg - for her har noen påkalt 30 år gamle design-linjer.

På 90-tallet hold det på å gå virkelig galt for Apple, og selskapet sto på konkursens rand i 1997 da Steve Jobs kom tilbake. Noe av det første han gjorde, var å kutte i det brede produktspekteret.

Fra nå av skulle det være to skrivebords-type maskiner (iMac og Mac Pro) og to bærbare maskiner (MacBook og MacBook Pro).

I dag finnes det flere modeller i denne matrisen, og i tillegg har vi iPod, iPhone og iPad.

Mye av dagens design er for øvrig signert av Apples designguru Jonathan Ive, som ble slått til ridder for sin innsats for et par år siden.

Men erfaringsmessig har design-typene (kanskje med unntak av iPod og iPhone) ganske langt livsløp.

Konsept for ny Mac?

Så hvem kan bebreide noen med 3D-skills å lage et konsept for en ny iMac? Antakelig produseres det tusenvis liknende konsepter årlig på industridesign-skoler kloden rundt, og innimellom er det morsomt å ta noen i nærmere øyensyn.

STILSTUDIE: Maskinvaren er innmaten i en 11-tommers Mac Book Air.

I dette tilfellet har det tyske nettstedet Curved tatt opp hansken og påkalt designlinjene i den originale Mac-en fra 1984. Utgangspunktet for maskinvaren er innmaten i en 11-tommers MacBook Air som er omkonfigurert.

Skjermen er satt i en buet alu-ramme som har en form som minner om den lille, originale Mac-en. Tastatur og mus er løse, trådløse standard-elementer fra Apple. Og resten av maskinen er bygget inn i den samme rammen.

Det er vel det siste aspektet som er det minst troverdige - rammen er relativt tynn, og formen virker både fortung og ellers lite egnet til å holde innmaten som er nødvendig.

Neppe i disse baner

Det betyr ikke at ikke dette er en teoretisk mulighet, men vi ser vel ikke for oss at Apple tenker i disse baner - snarere tvert imot.

En underlig, selvpåtvungen referanse er innstikk for et SD-kort i fronten, i et spor som er mye bredere enn kortet, men som klart er en hentydning til den innovative 3,5-tommers disketten fra 30 år siden. Forøvrig den første datamaskinen som hadde et slikt drev.

Stygg eller pen? Opp til deg, men ikke regn med å finne denne i butikken med det første!

Via Curved.

Her kan du se en konseptvideo av maskinen:

 

Les om:

Komponenter