Enkelt å bytte til større harddisk

Enkelt å bytte til større harddisk

Hendig verktøy for it-avdelingen, oppgrader harddisker uten å reinstallere Windows.

Sandberg Hard Disc Cloner er en firkantet svart boks med to hull i toppen, hvor det er plass til to SATA-harddisker, enten 2,5-tommers eller 3,5-tommers harddisker.

LES OGSÅ:

Ekstra grafikkort i dokkingstasjonen

Trykk på "klone"

En stor "klone"-knapp og et lyspanel forteller deg at her foregår det noe litt utenom det vanlige, skriver Sandberg i en pressemelding.

Harddiskkloneren lar deg på enkelt vis kopiere eller ta backup fra en harddisk til en annen. Dersom du ønsker å oppgradere til en ny, større harddisk i pc-en din, setter du den gamle harddisken i kloneren sammen med den nye og trykker på klone-knappen.

Dermed kopieres alt innholdet over på den nye harddisken, som du så kan sette inn i pc-en igjen. Den nye harddisken vil starte og fungere akkurat som du er vant til, men med mye mer harddiskplass tilgjengelig. På denne måten slipper du å måtte installere Windows på nytt, og du slipper all jobben med å overføre data og reinstallere programvare på den nye harddisken.

LES OGSÅ:

Enkel oppgradering til SSD

Dokkingstasjon

Harddiskkloneren kan også brukes som en dobbel dokkingstasjon for eksterne harddisker. Det betyr at du kan koble pc-en til harddiskkloneren og bruke harddiskene som ekstra lagringsplass eller som rask backup-løsning. Du kan koble til via USB 2.0 og få tilgang til begge harddiskene fra Windows, eller du kan bruke eSATA-tilkoblingen for raskere dataoverføring, men da mot bare én harddisk.

Sandberg Hard Disc Cloner kan brukes med 2,5-tommers eller 3,5-tommers harddisker i kombinasjon med hverandre, og både SATA I og SATA II er støttet. Det er ingen restriksjoner på harddiskenes kapasitet, annet enn at du bare kan klone til en harddisk med større kapasitet enn den du kloner fra.

LES OGSÅ:

Neste generasjons harddisk

Sandberg Hard Disc Cloner koster 559 kroner inkl. mva., og kan bestilles fra Sandberg her.

PC World får Sandberg Hard Disc Cloner inn til test om ikke så lenge, følg med for en utførlig beskrivelse av produktet.

Les om: