Fotoboksvarsler for iPhone

Fotoboksvarsler for iPhone

Navigon varsler oppdatering i løpet av juli.

Fotoboksvarsler og ruteplanleggingsfunksjon er blant nyhetene som kommer i Navigons oppdatering av selskapets gps-navigeringsprogram for iPhone.

Oppdatering kommer i løpet av juli og vil være gratis for dem som har kjøpt et av Navigon-programmene for iPhone, skriver Navigons pr-avdeling i Sverige i en e-postmelding til Macworld.no.

LES OGSÅ: TEST: Endelig bil-gps på iPhone

Navigons gps-løsning kom på iPhone-plattformen i slutten av juni i år og var den første skikkelige gps-løsningen for bil som kunne brukes på iPhone. Den opprinnelige gps-funksjonen i iPhone fra telefonen ble lansert i Norge i fjor sommer, egnet seg kun for gående. Det var oppdateringen til ny versjon av operativsystemet, iPhone 3.0, tidligere i sommer som gjorde det mulig å legge inn fullverdig bil-gps i iPhone.

Navigon-TomTom-krigen

Navigons erkerival TomTom var tidligere ute enn Navigon med å kunngjøre gps-løsning for iPhone, men har ennå ikke begynt å levere sin versjon. Selskapet prøver imidlertid å minske skadeeffekten av å ha blitt slått på målstreken av Navigon ved å være aktiv i mediene med å fortelle om fordelene ved TomTom-løsningen. TomTom vil blant annet tilby en valgfri maskinvaremodul med bedre gps-mottaker enn den som er innebygd i iPhone.

I mellomtiden er det Navigon som rår grunnen på gps-navigasjon med iPhone. Navigons programvare finnes i to versjoner, en med kart for hele Europa og en litt rimeligere nordisk versjon.

LES OGSÅ: Oppgraderingsguide til iPhone OS 3.0

Allerede i løpet av juli er det duket for en større oppdatering av iPhone-programvaren, melder Navigon. Oppgraderingen inkluderer blant annet språkversjoner for Polen, Tsjekkia, Portugal, Tyrkia, Kroatia, Romania, Slovakia, Hellas og Russland.

Fotoboksvarsler

Viktigere for norske Navigon-brukere på iPhone-plattformen er det nok at den nye versjonen også vil inneholde en ruteplanleggingsfunksjon og varsel for fotobokser. I tillegg vil den nye versjonen gi 3D-visning av gatenavn.

En ny «ring-POI»-funksjon (POI = «Point-of-interest», det vil si alt fra severdigheter til bensinstasjoner og veikroer) vil gjøre det mulig å ringe direkte til en spesifikk destinasjon eller legge den til i «Kontakter».

En annen ny funksjon er volumjusteringen som skjer når man anvender telefonen som iPod (for musikkavspilling) og som navigasjonssystem samtidig, ifølge Navigon.

- iPhone er ytterligere en viktig plattform for Navigon og vi kommer til å fortsette å komplettere systemet med flere spennende funksjoner de nærmeste månedene, sier Gerhard Mayr, som er sjef for Navigons globale satsing på mobilmarkedet.

Ifølge Mayr vil det på slutten av sommeren komme løsninger for blant annet tekst-til-tale samt TMC-løsning – det siste betyr øyeblikkelig varsling av endringer i trafikkforholdene, for eksempel kødannelser eller stengte veier som følge av trafikkulykker.