Grupper i Gmail

Grupper i Gmail

Brukertips: Her er et kjekt tips for Gmail.

Du kan lage e-postlister i Gmail ved å bruke såkalte Groups, eller grupper på norsk. For å opprette en ny gruppe, klikker du på koblingen Contacts på høyre side i Gmail. Hak av kontaktene du ønsker å legge til den nye gruppen din, og fra rullegardinlisten velg «New group...». Deretter kan du klikke på Groups og gå inn på hver enkelte gruppe for å legge til, endre eller fjerne kontakter.

Forøvrig er det viktig å skille mellom de ulike typene grupper i Gmail. De kan være som vi nettopp forklarte en helt vanlig e-postliste, men det kan også være noe helt annet. Google lanserte nylig en betatjeneste som de kaller for Groups. Dette er en tjeneste hvor du kan abonnere på nyhetsgrupper, via e-post eller ved å bruke http://groups.google.com/ som en Web-basert nyhetsgruppeleser.

Hvis du velger å abonnere på nyhetsgruppene via e-post, er det flere måter å motta dette på. Med «Abridged Email», mottar du kun én e-post om med en oppsummering av dagens aktiviteter. Med «Digest Email», mottar du omtrent én e-post om dagen med opp til 25 hele nye beskjeder smeltet sammen i en eneste e-postmelding. Og med vanlig «Email», mottar du hver melding som den blir publisert i nyhetsgruppen.

Les om: