HP med Surface Pro 3-konkurrent

HP med Surface Pro 3-konkurrent

Vil friste bedriftene med omtrent samme spesifikasjoner og et par ekstra ess i ermet.

Vi har tidligere skrytt mye av Microsofts Surface-nettbrett, og kanskje spesielt av Pro-variantene, som er vel så mye pc som nettbrett. For kort tid siden viste Microsoft frem tredje versjon av Surface Pro.

Selskapets nye nettbrett er større, sprekere, mer avansert og litt smartere. Tilbakemeldingene så langt har vært positive, og godt forhåndssalg her til lands tyder på at Surface Pro 3 allerede er en ettertraktet erstatter for nettbrett og bærbar pc.

Nå viser det seg at flere enn Microsoft vil ha en del av kaka. Selskapet har nemlig avslørt at også de vil slippe et 12,5-tommers nettbrett med pc-funksjonalitet i løpet av september.

HP Pro Tablet 612 har mye til felles med Surface Pro 3, men HP har valgt å legge til enda noen funksjoner for å gjøre det ekstra interessant for bedrifter på jakt etter en lettere og mer allsidig erstatter for den bærbare pc-en.

Lag eller høy oppløsning

Akkurat som med Surface, og for så vidt også noen av HPs tidligere hybrider, vil Pro Tablet 612 være utformet som et litt stort nettbrett. Skjermen på 12,5 tommer kommer i to varianter, en med 1366x768 pikslers oppløsning, og en med 1920x1080 pikslers oppløsning, altså i 16:9-format. Til sammenligning har Surface Pro 3 en 3:2-skjerm med 2160x1440 pikslers oppløsning.

HP har valgt en løsning med tastaturdokking, lignende det vi har sett tidligere på HPs hybrider. Det kan nok for skrivingens del være en noe mer solid løsning enn Surface Pro 3s tastaturdeksel. Med tastaturdokking blir det noe mer stabilt, og en kan få litt bedre respons i tastene.

Innvendig skjuler det seg en Intel Haswell-prosessor, men nøyaktig hvilke prosessorer det blir snakk om vet vi ikke ennå. Det er vel ikke usannsynlig at HP vil velge å gjøre som Microsoft, og tilby fra Core i3 til Core i7, så kan man velge avhengig av behov og pris. Med tanke på at HP også vil ha en Pro Tablet 612 med såpass lav oppløsning som 1366x768 piksler, er det nærliggende å tro at det vil komme en billigversjon, muligens med Core i3 og litt mindre minne.

Bedriftsrettet

Ifølge HP vil Pro Tablet 612 ha flere funksjoner og løsninger hentet fra vanlige bærbare enn selv Surface Pro 3. Du får blant annet to USB 3.0-porter, fingeravtrykksleser, Smartkort og mobilt bredbånd via 4G LTE.

- Det er ting du ikke får med andre nettbrett, forklarte produktsjef for hyrbider hos HP, Daron Chalk, da selskapet avslørte Pro Tablet 612.

Nettopp elementer som fingeravtrykksleser og Smartkort-støtte er ting bedrifter ber om, forklarte Chalk, og kan bidra til å gjøre Pro Tablet 612 vel så interessant for bedrifter som Surface Pro 3

På kablet nett

Til kontorbruk kan det også komme godt med at HP Pro Tablet er utstyrt med både nettverksport og vga-tilkobling, selv om sistnevnte vel med fordel kunne vært oppgradert til DVI eller DisplayPort.

Det kan altså se ut til at HP har tatt bedriftenes ønsker på alvor med Pro Tablet 612, men det har sin pris. Med en vekt på 910 gram er Pro Tablet 612 110 gram tyngre enn Surface Pro 3.

Hva den faktiske prisen blir, utover litt høyere vekt, har HP imidlertid ikke sagt noe om så langt. Gitt spesifikasjoner og funksjonalitet bør HP ta sikte på å ligge så nær Microsoft i pris som mulig.

Les om:

Komponenter