iDisk er ikke Apples alternativ til musikkstreaming

iDisk er ikke Apples alternativ til musikkstreaming

Apples iDisk-app for iPhone lar deg streame musikk på telefonen, men funksjonen er ekstremt begrenset.

Etter at Apple i desember 2009 kjøpte opp musikkstreamingtjenesten Lala, har det blitt spekulert i det vide og det brede over hvordan selskapet har planer om å bruke teknologien i egen virksomhet.

Nå har det blitt oppdaget en tidligere oversett funksjon i Apples iDisk-applikasjon for iPhone som gjør det mulig å streame musikkfiler, men det er langt fra en "iTunes i skyen".

En måned gammel

Michael Robertson, grunnleggeren av mp3.com, nevnte i et blogginnlegg at Apple nylig hadde aktivert muligheten til å spille av lyd i bakgrunnen med sin MobileMe iDisk-app, over både trådløs nettforbindelse og 3G-tilkobling.

Hvis du har en iPhone-kompatibel musikkfil som en mp3 eller en m4a (uten drm-beskyttelse) lagret på din iDisk, kan du enkelt spille den av via iPhone-applikasjonen. Du kan også starte og pause musikken med kontrollene i multitasking-menyen i iOS 4.

Funksjonen er ikke akkurat ny, og ble introdusert med den forrige oppdateringen av MobileMe iDisk-applikasjonen den 6. juli. Det finnes andre filbehandlingsprogrammer som også kan spille av musikk i bakgrunnen, blant annet Dropbox.

Mangelfull

Flere nettsteder, som ReadWriteWeb og Gizmodo, mener nå at Apple har skrudd på bryteren for iTunes' streamingfunksjoner, selv om Michael Robertson spesifikt skriver i sitt blogginnlegg at "dette ikke er iTunes i skyen".

Og det har Robertson utvilsomt rett i. For det første må du manuelt flytte eller kopiere filer over på din iDisk. Når en sang er ferdigspilt, må du manuelt åpne app-en og velge en annen sang for å spille den av. Det finnes ingen støtte for spillelister eller kontinuerlig avspilling av flere låter i en mappe. Forrige- og neste-knappene i bakgrunnskontrollene fungerer heller ikke, de avslutter bare den sangen som spilles for øyeblikket.

Apple advarer dessuten om at filer større enn 20 megabyte ikke vil være tilgjengelig i MobileMe iDisk-applikasjonen, noe som antagelig også gjelder musikkfiler og podcaster. Streaming fungerer over 3G, men kvaliteten er ikke like god som streaming over trådløst nettverk eller avspilling lokalt med iPod-applikasjonen.

Streaming av media i bakgrunnen med MobileMe iDisk er derfor en marginalt nyttig funksjon som Apple introduserte (og opplyste om) i juli. Om eller når en nettbasert utgave av iTunes kommer gjenstår å se.

Merk

MobileMe iDisk kan lastes ned gratis på App Store her, men det krever et MobileMe-abonnement. Du kan prøve tjenesten gratis i 60 dager, mens et årsabonnement koster 65,29 euro, litt over 500 kroner.

Les ogsÅ:

TEST: Wimp viser muskler på iPhone

Komponenter