iPhone som satellitt-nødsender

iPhone som satellitt-nødsender

Nødmeldinger når du er utenfor mobildekning.

SPOT Connect er en liten, bærbar satellitt-sender som kan kommunisere med en iPhone over Bluetooth. Med en slik kan du både sende e-post- og tekst-meldinger samt melde om din posisjon helt uten GSM-signaler.

Grunnen til at SPOT Connect er interessant, er at enten du er på sjøen eller høyt oppå fjellet, kan du fort havne utenfor mobildekning.

Fjellvettregel nr. 2 sier: Meld fra hvor du går. Dessverre holder det ikke å stole blindt på mobilen da man fort kan være i områder med dårlig eller liten dekning.

Og supergod til å bestemme posisjon er en vanlig mobiltelefon uten GPS heller ikke. Dessuten skal du ikke langt ut på havet før mobildekning er helt uaktuelt.

SPOT Connect løser disse problemene. I tillegg kan du selvfølgelig både tvitre og oppdatere Facebook-profilen.

Du kan sende både OK-signaler og nød-signaler. Disse videreformidles til redningstjenesten. Du kan i tillegg komponere tekst-meldinger på inntil 41 tegn selv, eller benytte deg av forhåndsdefinerte meldinger på opptil 120 tegn.

SPOT Connect fungerer i temperaturer fra -25 til +60 grader Celsius. Den er vanntett med IPX7 ned til én meter i inntil 30 minutter, og vil generelt fungere ned til -100 moh og helt opp til 6500 meter over havet. Bluetooth-rekkevidden er 30m. Vekten (inkl. batterier) er ca. 140 gram.

SPOT Connect kommuniserer med en iPhone via en egen gratis-app og en trådløs Bluetooth-link. Så man skal ikke lure seg, heller - batteritiden på telefonen kan bli like avgjørende. GPS-nøyaktigheten er +-10m i L-frekvensbåndet 1610-1620 MHz.

SPOT Connect tar 2 AA-batterier og kan med Lithium-batterier ha en levetifd på opptil 11 dager i standby-modus uten å være koblet til en iPhone. Er den tilkoblet, er ytelsen 5 dager stand by. Når progresjon spores automatisk, er levetiden 6 og 4,5 dager, henholdsvis. I SOS-modus er ytelsen 5 og 4 dager, respektive. Du kan lese mer om batteri-tid her .

SPOT Connect kan fås med en rekke tilleggstjenester som blant annet løpende oppdatering mot karttjenester. Dette er ekstra-ytelser som kan fås mot en årlig avgift.

SPOT Connect selges i Norge for eksempel hos Komplettfritid for 2499 kroner.

Du kan lese mer om SPOT Connect her . Se også prom-video nedenfor.

Du kan laste ned SPOT Connect-appen for iOS gratis i iTunes AppStore her .

Les om:

Komponenter