Lover slutt på kabelkrøll

(NESTEN) NULL KABLER: Airtame kobles til HDMI-inngangen på TV eller projektor, og mottar data trådløst fra datamaskin, smartmobil eller nettbrett. (Foto: Airtame)

Denne dingsen lover slutt på kabelkrøll

Airtame vise presentasjoner eller speiler skrivebordet trådløst til TV og projektor fra alle plattformer. EET Europarts er valgt til logistikkpartner og hoveddistributør i Europa.

Året er 2015, og det finnes vel nesten ikke en konferanse, møte eller virksomhet der presentasjoner går over tiden på grunn av tekniske problemer med fremviser eller tilkobling. Danske Airtame, med tilsynelatende inspirasjon fra Googles strømmedings Chromecast, har nettopp lansert sin trådløse HDMI-løsning for skjermdeling, og med det et håp om at flere av fremtidens presentasjoner skal gå glattere.

Trådløst og HDMI

Presentasjonsstrømmeren Airtame har to porter, HDMI og Micro USB. Den kan plugges i HDMI-inngangen på TV eller projektor, og kan speile eller streame bilder og presentasjoner fra smartmobiler, nettbrett og datamaskiner ved hjelp av medfølgende programvare.

Airtame kan også strømme til flere skjermer samtidig, og programvaren støttes på GNU/Linux, Windows, Mac OS X, IOS, Android og (snart) Windows Phone.

Crowdfunding-suksess

Airtame sender i disse dager ut 22.000 enheter til kunder og beta-testere som har forhåndsbestilt gjennom selskapets crowdfunding på Indiegogo. Over 60 dager samlet kampanjen inn omlag 9,3 millioner kroner, det hittil største beløpet noe Indiegogo-prosjekt har samlet inn i Europa til nå.

Selskapet har dessuten fått ytterligere 10,5 millioner investeringskroner fra venture-investorene Seed Capital og Libratone-gründer Tommy Andersen.

Produktet er allerede tildelt en Red Dot-pris for design, og ble kåret til "Best of CES2014" av teknologinettstedet Engadget.

EET Europarts er europapartner

Airtame har valgt EET Europarts som sin logistikkpartner og hoveddistributør i Europa. 

- Samarbeidet med EET Europarts vil styrke vår posisjon både i forhold til eksisterende kunder, men vil også i høy grad styrke vår adgang til nye markeder og nye kundesegmenter på europeisk plan, sier administrerende direktør Jonas Gyalokay i Airtame.

Ifølge en melding fra EET er den trådløse møteromshjelperen lagt ut i nettbutikken, og enhetene er på plass i lageret. Prisen ligger i skrivende stund på 1.529,- kroner. Fra og med oktober hopper prisen opp til 3.186,- kroner.

- Airtame er en spennende dansk virksomhet med et helt nytt, enestående og innovativt produkt, sier konsernsjef John Thomas i EET Group.

- Dessuten er den lille Airtame HDMI-enheten en perfekt match til vårt sortiment innenfor pro-AV og digital signage. Dette er et produkt som våre Pro-AV kunder har etterspurt, avslutter han.

Komponenter