Mcafee erstatter dine antivirustap

Mcafee erstatter dine antivirustap

Refunderer alle kostnader etter forrige ukes oppdateringstabbe.

Mcafee vil tilbakebetale "rimelige kostnader" for brukerne som ble berørt av svikten i selskapets antivirussystem.

Det melder selskapet i et blogginnlegg.

Forrige onsdag ble en viktig systemfil i Windows identifisert som et virus av oppdateringen til Mcafees antivirusprogramvare. Dette førte igjen til feilmeldinger og såkalt blåskjerm, samt feil under oppstart og restart, for brukere med Windows XP service pack 3. Selskapet har erkjent feilen, men understreket at få forbrukere ble påvirket av svikten. De fleste pc-ene som fikk problemer, tilhørte bedrifter.

Frustrerte kunder

En rekke selskaper rapporterte at til sammen flere tusen it-systemer nektet å boote skikkelig, hadde mistet nettverkstilkoblingen eller begge deler.

Ifølge kommentarer på en bloggpost av Mcafee-sjef David DeWalt slet mange med å gjenopplive pc-ene selv tre dager etter at feilen oppstod.

Beklager feil

Selv om selskapet beklaget seg overfor brukerne forrige uke har få detaljer blitt offentliggjort om hvorfor den defekte oppdateringen ikke ble oppdaget før etter at skaden var skjedd.

Mcafee er ikke være den første antivirusleverandøren som er nødt til å betale for sine feilsteg. I 2005 måtte Trend Micro ut med over åtte millioner dollar til sine brukere etter en lignenede tabbe, og i 2007 ga Symantec gratis backuprogramvare og utvidet lisensen for Norton Antivirus med tolv måneder for kunder berørt av en feilslått oppdatering.

Komponenter