Multiberøringsmusen Touch Mouse

Multiberøringsmusen Touch Mouse

Forskningsprosjektet Mouse 2.0 i regi av Microsoft har resultert i en ny mus som ble avduket under CES.

Microsoft Research og Applied Sciences Group har samarbeidet om forskningsprosjektet Mouse 2.0, og resultatet er den nye musen Microsoft Touch Mouse, som skal kombinere det tradisjonelle med ny funksjonalitet for å forenkle bruken av Windows, skriver Microsoft i en pressemelding.

LES OGSÅ:

TEST: Sandberg Mini Touchpad Keyboard: Praktisk sofatastatur

Med den nye musen kan man legge til funksjoner som er tilgjengelig via enkle fingerberøringer, som for eksempel scrolling og å lage snarveier til nyttige applikasjoner.

Flertrykksfunksjonaliteten i musen gjør at man med én finger kan administrere dokumenter og sider, og med tommelen kan man enkelt bla frem og tilbake mellom sider i for eksempel en nettleser. Med to fingre kan man minimere, maksimere, gjenopprette og styre vinduer, og med tre fingre navigerer man raskt i hele pc-en, skriver Microsoft.

– Vi har jobbet tett med gjengen i Microsoft Hardware for å utvikle flertrykksfunksjonaliteten som gjør Windows 7 morsommere og mer intuitivt å bruke. Du vil forstå hva jeg mener etter et par minutters bruk, forteller sjefsutvikler i prosjektet, Mark Relph.

Touch Mouse kan benyttes på nesten alle typer underlag, og kommuniserer med pc-en via en knøttliten usb Nano-mottaker.

LES OGSÅ:

TEST: RollerMouse Pro2 - Oppdatert middel mot musearm

Microsoft Touch Mouse blir tilgjengelig i butikk i juni, med en estimert pris på 700 kroner, opplyser Microsoft.

Her er en video som viser hvordan berøringsfunksjonaliteten fungerer: