Nye iMac produsert i USA

Nye iMac produsert i USA

Flere av de nye iMac-ene som selges er satt sammen i USA i stedet for Kina.

Har Apple begynt å produsere Mac-er i USA igjen?

Frem til 2004 ble visse Mac-er fortsatt produsert i Apples hjemland, men siden den gang har så å si alle maskiner blitt satt sammen hos Foxconn og andre produsenter i Asia, skriver Macworld Sverige.

Flere nettsteder rapporterer nå at flere av de nye iMac-ene som allerede er levert til kunder kommer med teksten "Assembled in USA" etset inn på baksiden.

Reparasjonsnettstedet iFixit er blant dem som har fått inn USA-merkede iMac-modeller.

Les også:

Nye iMac i salg på fredag

Ikke første gang

Også noen av fjorårets iMac-modeller dukket opp med samme tekst, men da var det på innpakningen, ifølge svenske Macworld.

Det ble spekulert i om Apple mente esken og ikke datamaskinen, eller om det bare dreide seg om fabrikkgjenopprettede maskiner.

Ifølge Macworld.se er "Assembled in USA" er en merking som kontrolleres av amerikanske Federal Trade Comission og som ikke kan brukes hvor som helst.

Et apparat som for eksempel er satt sammen med bare skrutrekker kan ikke merkes med teksten.

Mac-produksjon i USA?

Selv om de USA-produserte maskinene er i mindretall, er det ikke kjent hvorfor Apple nå har begynt å merke maskinene sine på den måten.

En teori er ifølge 9to5Mac at selskapet har laget et begrenset antall iMac-er i USA for å få eventuelle produksjonsproblemer ute av verden før den kinesiske produksjonen settes i gang for fullt.

Komponenter