Obama tvitrer med MacBook

Obama tvitrer med MacBook

Og kritiserer Apple for å sende jobbene utenlands.

USAs president Barack Obama skapte historie forleden dag da han var vert for den aller første «Twitter Townhall» i Det hvite hus – på godt norsk ville vi vel ha kalt det et Twitter-torgmøte.

I løpet av arrangementet sendte president Obama den første live-overførte president-twittermeldingen noensinne. Meldingen sendte han fra en MacBook Pro, som var plassert på talerstolen.

- Flere jobber innenlands

Obama gjorde det klart at han syntes godt om produkter som Mac og iPad, og han roste Apple for å gå i bresjen for teknologisk nyskaping.

Men presidenten kom også med kritikk mot Apple. Som kjent er de fleste Apple-produkter utstyrt med innskripsjonen «Designed by Apple in California», og president Obama skrøt av design- og utviklingsarbeidet som Apple gjør – hovedsakelig i USA.

Men samtidig kritiserte han Apple for å sende produksjonsjobbene utenlands. De fleste maskinvareprodukter fra Apple er produsert i Kina, Taiwan og andre land med billig arbeidskraft. Det amerikanske arbeidsmarkedet kunne hatt godt av å få beholde en del av disse jobbene innenlands, fastslo president Obama.

Du kan se hele torgmøtet i videoen nedenfor, publisert på YouTube av Det hvite hus. Utsagnene om Apple kommer godt og vel sju minutter ute i videoen. Hele videoen er over en time lang.