Raspberry PI hos norsk forhandler

Raspberry PI hos norsk forhandler

"Kredittkort-pc-en" tilgjengelig på det norske markedet.

Raspberry Pi er en liten "pc" bygget på et kortskort på størrelse med et bankkort. Løsningen er basert på en 700 MHz systembrikke med integrert ARM-prosessor og grafikkprosessor fra Broadcom.

Løsningen har fått mye oppmerksomhet fordi den blant annet er i stand til å spille av 1080P-video i h.264-format, hvilket har gjort den aktuell for flere til å bygge små pc-er for medieavspilling på pc-en.

Ellers finners det er rekke bruksområder der stort sett bare fantasien og den tekniske kompetansen setter begrensninger - blant annet har man sett prosesseringsclustere bygget opp ved hjelp av et større antall Raspberry Pi-enheter.

LES OGSÅ:

Lokmotiv-pc fra Lian Li

Modellen mest aktuell i dag er den såkalte B-versjonen. Spesifikasjoner for denne inkluderer blant annet 512 megabyte minne, to usb-porter, 10/100 Mbps Ethernet-kontroller og HDMI for tilkobling til skjerm eller tv.

Operativsystem aktuelle for pc-er basert på Raspberry PI er blant annet Linux-distribusjonene Debian og Fedora. Android er også en mulighet. Programvare kan kjøres fra minnekort på den integrerte SD-minnekortleseren eller gjennom å utnytte usb-tilkoblede lagringsmedier.

Tidligere har man på det norske markedet kunne kjøpe Raspberry PI på salgssteder som QXL og Finn. Alternativet har vært å bestille fra utlandet. Slik prisene har utviklet seg for løsningen, tilbehør og frakt, har det gjerne kommet fortollingsgebyr og moms på forsendelsen. Dermed kan det nå være like greit å bestille fra norsk forhandler, ettersom Netshop.no har startet å selge løsningen. Prisen er 399 kroner inkl. mva.

I tillegg til selve Raspberry PI-kortet har man også tilpassede kabinetter og annet tilbehør tilgjengelig.

Mer informasjon: www.raspberrypi.org

LES OGSÅ:

Mikro-pc med Core i3

Les om: