SanDisk krymper WiFi-drev

SanDisk krymper WiFi-drev

Miniatyrisert puck og stick med kortleser og egen iOS-app.

SanDisk videreutvikler oppkjøpet av trådløsteknologien i to nye WiFi-drev.

Ekstern lagringsplass med strømming over lokalt WiFi-nett til mobile enheter frister mange - alt fra barnefamilier på bilferie til presentasjonsdyrene til noen og enhver: Når din iPhone går tom for plass for bilder, video og musikk er det ikke bare å sprette opp lokket og dytte inn en ekstra RAM-pinne.

Som et PS kan vi jo nevne at det finnes apps for iOS som lar deg bruke en iPod Touch eller annen iOS-enhet som media server - let under DLNA-funksjonalitet i iTunes AppStore.

SD-kortleser

Og SanDisk to nye, meget kompakte løsninger har i tillegg en hyggelig ekstra-funksjon: De har innebygget kort-leser. Det betyr at du som fotograf raskt kan se og overføre bilder fra kameraet til din iPad eller iPhone. Eller til og med ha med deg en bunke med minnekort med diverse musikk, filmer og annen media på ferie.

Puck eller stick?

Under merkevaren SanDisk Connect Wireless lanseres både en FlashDrive stick (les: USB-pinne) og en puck (for å holde oss til ishockey-metaforen) kalt MediaDrive. Begge er forbløffende små og mobile.

Den største lover en WiFi-radio, åtte timer batteri, SD-kortleser og 32GB med lagringsplass. Pinnen gir deg samme funksjonalitet men med noe redusert ytelse: Halvparten av batteri- og lagringsplass og microSD istedenfor. Men til gjengjeld lading over USB-kontakt og veldig lav vekt.

Faktisk kommer begge med to forskjellige kapasiteter hva angår lagring: 16 eller 32GB for stick'en, og 32 eller 64 GB for puck'en. Prismessig er kost her til lands ikke kjent enda, men med et nivå fra 50 til 100 dollar på tvers av spekteret i USA så virker det lovende også for vårt market - vi kan jo gjette på 350 til 700 kroner.

SanDisk leverer med en gratis iOS-app for begge disse, og man er henvist til å benytte denne for å se innholdet. Det betyr at man (i utgangspunktet) må stole på de mediacodec'ene som Apple selv har integrert støtte for i iOS direkte. Men det er jo ikke så rent lite det, da. Flere klienter kan kobles til samtidig, og også flere filer skal kunne serves opp til de ulike klientene under ett.

Begge kommer på markedet i august - i allefall i utlandet. Første utrulling er i USA og Tyskland, og forhåpentligvis snarlig her også.

Du kan lese mer om SanDisk Connect Wireless Flash Drive her , og SanDisk Connect Wireless Media Drive her . SanDisk har også en mikro-site for Connect-serien her .

Sjekk ut promo-videoer nedenfor.

Via SanDisk

Les om:

Komponenter