Sexy slim-SSD med Porsche-design

Sexy slim-SSD med Porsche-design

Perfekt match for Mac-en - fra LaCie.

Her har du superrask ekstra lagring som ser like snygg ut som Mac-en.

Rart med det, men uansett hvor mye man enn spekker opp en ny Mac-en med av lagring, så går man på et eller annet tidspunkt tom for plass. Så da blir frågan: Slette - eller bygge på?

En ekstern harddisk har mange argumenter, blant annet mobilitet. Bruker du den til mediafiler, er disse lett å ta med seg andre steder. Og LaCie har en egen design-serie med slimline-type eksterne harddisker som ikke skjemmer maskinen de er koblet til.

LaCie har gått til Porsche for å få designet P'9223-modellen, og har satset på solid aluminium i kabinettet. Fin-fin passform til en aluminiums-Mac, og generelt solid utrustet. Diskene i serien er ikke mer enn 11 millimeter tykke og veier i underkant av 200 gram. Strømtilkobling er unødvendig - disse er «bus-powered» og får kraften over USB-ledningen.

Speaking of which: Det er USB 3.0 vi snakker om. Noe annet hadde vi vel ikke forventet oss i våre dager, og det er godt å vite at disse er bakoverkompatible for de med de litt eldre maskinene med USB 2.0. Kjører du den raskeste disken i serien i sjette giret med USB 3.0, kan du se 400 MB per sekund i bakspeilet.

SSD eller HDD

Og raskeste modell er en 120 GB SSD-disk med flash-minne. Ingen bevegelige deler, så ingen mekanisk svikt. Det finnes også en 500 GB-disk i samme design, men med klassisk roterende harddisk til en hyggeligere pris.

Og siden vi er inne på det: 500 GB-modellen får du til 6-700 kroner rundt, mens SSD-raceren kommer du i mål med for rundt 1100 kroner. Tut og kjør.

Du kan lese mer om LaCie Porsche P'9223-serien her .

Porsche har designet harddisker for LaCie før - sjekk bare promo-videoen nedenfor.

Les om: