Slik er iPhone 6 Plus innvendig

Slik er iPhone 6 Plus innvendig

iFixit viser som sedvanlig innmaten, trinn for trinn.

Det er egentlig urettferdig.

Her til lands er ikke iPhone 6 i salg ennå, mens noen i utlandet allerede har demontert sin. Forhåpentlig klarer de å sette den sammen igjen, for det er det som er iFixits egentlige ekspertise-felt.

Når Apple lanserer ny maskinvare, pleier de å oppgi bare begrenset med informasjon om hvordan enhetene er bygd opp. Dette gjelder spesielt de mobile enhetene, som har langt mer spesialiserte komponenter enn en datamaskin.

Ett formål er å kunne identifisere enkeltdelene for å gi et estimat på hva det egentlig koster Apple å bygge disse - og dermed også få greie på avansen.

Et annet formål er å vite hvilke komponenter som er benyttet (eventuelt hvilke som ikke er aktivert enda) for dermed å kunne bestemme ytelsen, eller til og med et overklokkingspotensial for jailbreakere.

Eller bare for å vite hvem som faktisk produserer komponentene for Apple. Kommer kameraet og bildesensoren fra Sony? Lager Samsung ARM-brikken A8 i årets modeller, eller er det TSMC? Hvor mange kjerner har en A8 egentlig, og ikke minst hvor mye DRAM?

Men for iFixit er det en kombinasjon av fascinasjon for det utrolig intrikate og sammensatte bildet som skjuler seg bak det smekre ytre - og også å kunne vurdere hvordan slike enheter kan repareres etter skader. Som for eksempel å skifte en knust skjerm.

iFixit er blant annet kjent for å være de første til å spesialprodusere egne pentalobe-skrutrekkere for i det hele tatt å kunne åpne en Apple iPhone. Det er benyttet en proprietær skruetype med et hode som kun Apple benytter.

Og nå altså også en iPhone 6 teardown. For oss interesserte er det uansett morsomt å ta en titt bak kulissene. Følg lenken nedenfor til iFixit for flere bilder, eller se videoen nederst.

Via iFixit

Les om:

Komponenter